Львівські хірурги врятували пацієнтку із рідкісною пухлиною на шиї

381671526_637842028486217_5958977769498231686_n
У Львові прооперували жінку із пухлиною у сонній артерії. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові лікарі видалили із шиї пацієнтки рідкісну пухлину. Цей утвір міг у будь-який момент убити жінку.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

55-річна львів'янка — вихователька дитсадка. У жовтні торік вона зауважила припухлість на шиї, але вирішила, що має запалення лімфатичних вузлів, тож знехнувала візитом до лікаря. Але з часом її стан погіршувався: при ковтанні був нестерпний біль.

Тоді вже медики поставили пацієнтці діагноз — хемодектому. Це пухлина сонної артерії, яка проростає з каротидного синуса в ділянці шиї і є здебільшого доброякісною.

Читайте також: Львівські лікарі вперше в Україні видалили пухлину наднирника дитині, використовуючи робота

«Новоутворення рідкісне, зустрічається у 1-2 людей зі 100 тисяч і вкрай небезпечне - з огляду на розташування. Пухлина може розірватися та вбити людину. У нашої пацієнтки на момент звернення хемодектома була вже чималого розміру - 4 на 5 см, тож будь-якої миті могла призвести до смерті жінки. Єдиний спосіб її врятувати - це якнайскоріше видалити новоутвір», — розповідають лікарі.

Щелепо-лицеві хірурги видалили пухлину з боку шиї. Операція була складною, але минула успішно. Львів'янку на третій день виписали додому. Попереду у неї реабілітація.

Раніше ми розповідали, що у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі у Львові фахівці видалили із шиї пацієнтки 15-сантиметрову пухлину. Катерині поставили діагноз - альвеолярна саркома м'яких тканин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: