У межах програми «єРобота» на Львівщині планують створити понад 1500 нових робочих місць

робота
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

За цей рік завдяки участі у програмі «єРобота» 713 заявників із Львівської області, на рахунки яких надійдуть кошти на загальну суму 169,1 млн грн, створять 1512 нових робочих місць. Так, область стала лідером за кількістю позитивних рішень в наданні грантів за результатами розгляду заяв учасників 15-ї хвилі «єРобота».

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк зазначив, що цього разу право на мікрогрант вибороли 44 заявники, документи котрих попередньо розглядалися на комісії. За його словами, кошти на розвиток бізнесу у розмірі до 250 тис. грн отримають 5 юридичних осіб, 38 приватних підприємців та особа, яка тільки буде започатковувати власну справу. В межах цієї ініціативи вони мають створити 91 нове робоче місце і освоїти 10,7 млн грн.

Крім того, директор Львівського ОЦЗ підкреслив, що позитивне рішення про фінансову допомогу для масштабування підприємницької діяльності у 15-й хвилі також отримали троє учасників програми «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Станом на 25 вересня поточного року урядовим проєктом з підтримки ветеранського бізнесу скористалися 18 мешканів області.

Як розповіли в ЛОВА, з-поміж підприємців є 26 жінок та 13 чоловіків. Зокрема тринадцять переможців останньої хвилі програми «єРобота» займаються оптовою та роздрібною торгівлею або ремонтом автотранспортних засобів, 7 – ведуть діяльність у сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги, 5 – надають інші послуги. Решта – розвивають переробну промисловість, галузь освіти, інформації та телекомунікації, будівництво або сільське господарство.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як на Львівщині люди прагнуть розпочати власний бізнес: історії, що мотивують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: