Львівський скансер об'єднали з Галереєю українського військового однострою

image (40)
«Львівська галерея українського військового однострою».Фото: вікіпедія

Виконком Львівської міської ради прийняв рішення про передачу приміщення Галереї українського військового однострою під опіку Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Там розповіли, що галерея розташована на першому поверсі площі Ринок, 40, площею 85,4 кв. м, де з 2002 року функціонує приватний музей «Львівська галерея українського військового однострою». Тепер цей музей об’єднують із Музеєм народної архітектури і побуту задля розширення та збагачення експозиції.

За інформацією ЛМР, експозицію галереї можна буде розглядати як частину спільної оповіді про історичні події, які відбувались на заході України на початку ХХ ст.

Зокрема директор Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького Михайло Закопець зазначив, що зараз Львівський скансен працює зі зміною наративів про розуміння української громади. Тому музей продовжить справу дослідження історії виникнення, розвитку та традицій збройних формувань України першої половини XX століття.

За його словами, експозицію доопрацюють науковці Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького та органічно доповнять колекцію, яка вже там є, одностроїв українських військових. А саме йдеть про такі експонати як: мундири Легіону Українських Січових Стрільців, мундири військ Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, 14-ї гренадерської дивізії СС Галичина (І Української дивізії УНА), у тому числі мундири капеланів армії УНР та Легіону УСС».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львівському муніципальному мистецькому центрі відкриють виставку «Щодо втрачання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: