1 жовтня вся Україна на хвилину зупиниться, — Зеленський

IMG_6705-630x420
Ілюстративне фото, архів Дивись.info

Президент України анонсував акцію пам'яті у День захисників та захисниць України, який нинішнього року відзначають першого жовтня.

Про це повідомив глава держави у соцмережах.

За його словами, о 9:00 ранку 1 жовтня вся Україна на хвилину зупиниться, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув за країну.

«Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бореться заради держави. Усіх, хто надає сили Україні. Усіх, хто віддав своє життя заради України. І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців», — написав Зеленський.

І зазначив, що це стане новою традицією в Україні: «Дев'ята година. Неділя. 1 жовтня. Центральна площа та вулиці українських міст. Хвилина поваги. Хвилина мовчання. І вічність пам’яті про наших полеглих захисників і захисниць».

Читайте також: День чотирьох свят, або Що захисники говорять про 14 жовтня

Дати нових свят

Нагадуємо, після того, як реформували церковний календар, низка свят відзначатиметься по-новому. Так, зокрема, День захисника та захисниць тепер святкуватимуть першого жовтня, замість 14-го.

Напередодні, 28 червня, президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонує змінити дати трьох державних свят — Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: