РФ знову атакуватиме енергетичну інфраструктуру України, — Умєров

енергетика
Фото ілюстративне: F3.DE

У холодний період російсько-окупаційні війська знову атакуватимуть енергетичну інфраструктуру в Україні. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Його цитують у пресслужбі відомства, посилаючись на трансляцію телеканалу CNN.

Водночас глава міністерства зазначив, що обов'язково росіяни отримають відповідь на такі дії.

Міністр також прокоментував майбутні постачання західної зброї, яка мусить «змінити гру» на фронті.

«Сподіваюся, незабаром прибудуть багатоцільові винищувачі, і ми досягнемо прогресу. Нам потрібна ця зброя, щоб повернути території та мати перевагу на полі бою»! — підсумував він.

Росіяни, можливо, готують нові масовані атаки

Ймовірно, росіяни накопичують ракети, аби знову масовано атакувати Україну, вважають в Об'єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони півдня. Його керівниця, Наталія Гуменюк, каже, що окупанти, можливо, економитимуть зброю, щоб обстрілювати, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Те, що загарбники битимуть по енергетиці України, припускають британські розвідники: «Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування (КРВБ). Існує реальна можливість, що РФ знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими».

Тим часом в Міністерстві енергетики України заявили, що підготували графіки відключень електроенергії. А втім, роблять це на всяк випадок, говорять у відомстві.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко переконує: енергосистема буде готова для проходження прийдешнього зимового сезону і для цього є необхідні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: