У неділю весь громадський транспорт зупиниться о 09:00

IMG_0221
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

Львів приєднається до акції загальнонаціональної хвилини мовчання на День захисників та захисниць цієї неділі, першого жовтня.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Я прошу всіх підтримати ініціативу  президента, щоб у неділю, 1 жовтня, о 9:00 ми на хвилину зупинилися. Де б ми не були - в громадському транспорті, в машині, чи просто на вулиці, подумки вшануйте героїв, що втратили своє життя за нашу з вами свободу», — сказав мер.

До акції долучиться  й громадський транспорт. О 9:00 міські автобуси, трамваї та тролейбуси зупиняться на одну хвилину.

«Наші водії, де б вони у той час не проїжджали, зупиняться на хвилину, ввімкнувши аварійну світлову сигналізацію. А на зовнішніх табло електротранспорту марки «Електрон» замість номера маршруту та напряму руху з'явиться гасло «Герої не вмирають!», - розповіли у комунальному підприємстві «Львівелектротранс».

За інформацією управління транспорту, водії автобусів зупинятимуться тільки на зупинках.

Також до акції долучаться і храми міста. Впродовж хвилини храми всіх конфесій битимуть у дзвони.

Нагадуємо, президент України анонсував акцію пам'яті у День захисників та захисниць України, який нинішнього року відзначають першого жовтня. За його словами, о 9:00 ранку 1 жовтня вся Україна на хвилину зупиниться, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув за країну.

Дати нових свят

Нагадуємо, після того, як реформували церковний календар, низка свят відзначатиметься по-новому. Так, зокрема, День захисника та захисниць тепер святкуватимуть першого жовтня, замість 14-го.

Напередодні, 28 червня, президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонує змінити дати трьох державних свят — Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: