Львів передасть військовим понад 2 тис. дронів - Садовий

3747724118692036779010708404251899548414695n-28641376
Фото ілюстративне

Львів підтримує захисників та скеровує кошти громади на закупівлю потрібного для військових.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зокрема, вже цієї осені місто має намір передати військовослужбовцям понад 2 тисячі дронів. Утім, місто не має повноважень закупівлі зброї, яка теж дуже потрібна на фронті.

Відтак, якщо є бачення уряду, що частина ПДФО із доходів військових має передаватись у бюджет держави, то Львів це рішення підтримує, щоб більше зброї могли отримувати воїни, які виборюють свободу нашої держави. Про це, а також про відновлення міських укриттів та протезування воїнів розповів у своєму зверненні міський голова Львова Андрій Садовий.

«Останнім часом в суспільстві, і у Львові зокрема, йде дискусія: а як мають громади допомагати військовим? Простий приклад: в цьому році від ПДФО, це є податок на зарплати від військових, Львів отримає орієнтовно 1,8 млрд гривень. Натомість на наших військових ми плануємо витратити більше 2 млрд гривень. Це є кошти, які ми напряму перераховуємо. Це різне обладнання, устаткування, дрони, машини, які ми купуємо напряму та передаємо в військові частини.

Також є дискусія: а чи, можливо, частину коштів треба передати державі? Бо такий є запит від уряду. І йдуть дебати в різних громадах. Моя позиція чітка: місто не може купувати зброю, але зброю може купувати держава, уряд і може збільшити виробництво нашої української зброї. Тому позиція Львова дуже тверда і проста: ми готові частину нашого ПДФО, наших грошей віддати державі, щоб було більше зброї і ми більше били ворога.

Вівторок-середа я був з візитом в Донецькій, Харківській областях. Спілкувався з нашими військовими дівчатами та хлопцями, які сьогодні там, на передовій. Це 80-та бригада, 125-та та 103-тя. Від громади міста привіз дрони. Взагалі ми цієї осені плануємо додатково передати більше двох тисяч дронів. Вони допоможуть нашим воякам бити ворога – це є наш пріоритет», - наголосив Андрій Садовий.

Допомагає місто і тим воїнам, які виконуючи бойові завдання зазнали поранень та втратили кінцівки. Як наголосив мер Львова, вже рік у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ у нашому місті діє Протезна майстерня, яка виготовляючи високоякісні протези для захисників допомагає їм повернутись до звичного життя після травм.

«Власне у вересні рік тому ми у Львові відкрили першу Протезну майстерню. Дякуючи німецьким колегам, завдяки Мальтійській службі допомоги. І за цей рік ми зробили декілька сотень протезів для наших військових. 90% – це є хлопці і дівчата з різних регіонів нашої країни. Як ви знаєте, ми вибудовуємо у Львові екосистему людяності UNBROKEN. Це і виробництво протезів, і реабілітація, і будівництво житла, пошук роботи для військових. Це так важливо. Тому що сьогодні 30 000 наших мешканців-львів'ян там - на передовій. Ми повинні бути готові максимально допомогти кожному, хто буде потребувати цієї допомоги», - акцентував він.

Йшлося у зверненні і про безпеку містян тут, у Львові. Міський голова повідомив, що місто працює над відновленням тих укриттів, які роками не працювали.

«Важлива тема – це є укриття. Я б дуже просив всіх мешканців бути уважними і ще раз перевірити, в якому стані вони знаходяться. За бюджетні кошти ми також відновлюємо ті укриття, які не працювали десятки років. І ми маємо на це кошти, і ми будемо робити місто більш безпечним», - сказав Андрій Садовий.

Також він наголосив на винятковій важливості професії вчителя, особливо у воєнний час, та закликав містян привітати педагогів з їх професійним святом.

«Ще одна подія, яка має заслуговувати на увагу – День вчителя. В часі війни вчителі, які дуже часто під бомбардуваннями, під сиренами, але вчать наших дітей – це є герої. В мене велике прохання. Шановні друзі, ви ж пам'ятаєте своїх вчителів. Зателефонуйте, привітайте, їм це буде важливо. Ми якраз 1 жовтня маємо День вчителя, і маємо Покрови, за новим календарем. Ну і звичайно в цей день ми вшановуємо наших захисників і захисниць. Я бажаю всім нам миру, перемоги, твердості і мудрості», - сказав мер Львова.

Нагадаємо, зі Львівщини на передову передадуть ще 262 дрони в межах ініціативи «Пташки перемоги».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: