У Львові лікують воїна, якому російський снаряд розтрощив череп

IMG_4360
Роман Портний із дружиною Катериною у Центрі НЕЗЛАМНІ. Фото: Перше ТМО Львова

Нині у Львові лікується захисник Роман Портний із Запоріжжя, який отримав поранення на фронті у лютому нинішнього року. Чоловікові російський снаряд влучив просто у голову та розтрощив череп.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні міста 4 жовтня.

Захисникові 35 років. Він на початку повномашстабного вторгнення РФ в Україну захищав прифронтове Гуляйполе, звідки родом. Пізніше брав участь в боях під Авдіївкою на Донеччині. Тут і отримав поранення, коли евакуйовував поранених побратимів із поля бою.

Спершу його рятували у Краматорську Донецької області. Тут медики забирають кісткові уламки, закривають дефект м'яких тканин та стабілізують стан. Згодом пораненого бійця перевезли на лікування до Дніпра.

Наступні два місяці Роман пробув у комі. Та лікарям вдається його врятувати. Роман прийшов до тями. Втім, життєво важливі функції його організму були порушені: він все розуміє, впізнає дружину, але не може розмовляти, їсти та ходити. І, щоб повернути захисника до повноцінного життя, його направили до Львова, у центр НЕЗЛАМНІ.

Близько п'яти місяців нейрохірурги та спеціалісти центру реабілітації наполегливо працюють з Романом. Результат неймовірний: пацієнт уже говорить, тримає ложку, може самостійно їсти та вчиться ходити. Свої перші кроки після поранення він уже зробив, кажуть львівські медики.

З ним поряд дружина Катерина. Подружжя разом вже 11 років та виховують 5-річного синочка Тарасика.

Нагадуємо, в одній з лікарень Львова запрацював реабілітаційний центр для лікування поранених воїнів.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: