В одній з лікарень Львова запрацював реабілітаційний центр для лікування поранених воїнів

реабілітаційне відділення у Львові
Нове реабілітаційне відділення у Львові. Фото: ЛМР

У Львові відкрили реабілітаційний центр RECOVERY для лікування поранених військових. він запрацював на базі лікарні святого Луки. Усього відділення розраховане на 44 ліжко-місця.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що центр RECOVERY оснащено надсучасним обладнанням та облаштовано з урахуванням вимог інклюзивності приміщень. Так, тут є просторі коридори та санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів.

У ЛМР розповіли, що на першому поверсі створено лікувально-реабілітаційну базу. Там розташовані великий зал фізичної реабілітації та кабінет апаратної фізіотерапії, оснащений відповідно до міжнародних стандартів, а також облаштовані кабінети ерготерапії, індивідуальної фізичної терапії, асистивних технологій.

Усі кімнати в новому реабілітаційному відділені забезпечені багатофункціональними ліжками з електроприводом і відповідними меблями для зручного перебування пацієнтів. Понад 1000 захисників і захисниць упродовж року зможуть отримати тут допомогу з відновлення. З пацієнтами працюватиме мультидисциплінарна команда фахівців: фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, терапевти мови й мовлення.

Проєкт реалізували у співпраці з потужною мультидисциплінарною командою лікарів та фахівців з реабілітації Національного центру НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова.

Читайте також Скандинавська ходьба або теренкур: що це за спорт і в чому його користь

Довідка

За інформацією міськради, проєкт RECOVERY передбачає створення в Україні національної мережі центрів реабілітації, допомогу в протезуванні та лікуванні важкопоранених.

Перше медичне об'єднання Львова – найбільша медична установа України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча. З початку повномасштабної війни кваліфіковану медичну допомогу тут вже отримали понад 15 тисяч українців, які постраждали від бойових дій. З прифронтових лікарень поранених пацієнтів щотижня доправляють туди евакуаційними потягами та каретами швидких. Лікування постраждалих від війни українців відбувається в межах національного проєкту НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Тут є реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові хірурги пересадили двом пацієнтам частини печінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: