У Львові презентують перформативний твір про війну

Після російського вторгнення в Україну, команда «Ми: медіатеатр» фіксувала війну в різних регіонах країни від деокупованої Київщини та Херсону, прифронтового Харкова, постблокадного Чернігова до тилового Львова. Щоб осмислити пережитий досвід і записані історії, озвучити складні теми і питання автори проєкту звертаються до перформативних практик та на основі зібраних документальних відео і свого досвіду проживання війни, створили перформативну інсталяцію «Хроніки війни, любові та ненависті».

Твір поєднує в собі документальні відеоматеріали, інструментальну музику, народний спів та рефлексивні тексти знімальної групи.

Режисер проєкту — Сашко Брама.

Вхід вільний, проте треба зараєструватися за посиланням.

Довідка

«Ми: медіатеатр» — це незалежна українська мистецька група, яка створює мультидисциплінарні проєкти на основі власних документальних досліджень. Митці працюють на перетині постдокументального театру, репортажу та документального кіно.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну команда «МИ: медіатеатр» починає співпрацю із українськими та закордонними ЗМІ. Це дає можливість застосовувати свій досвід у документалістиці, щоб фіксувати та осмислювати свідчення  російсько-української війни і розповідати широкій міжнародній аудиторії про події в Україні через мистецтво. Фільми та відеорепортажі публікуються в різних медіа: Громадське Телебачення, OKO.press (Польща), NZZ Format (Швейцарія),  EURACTIV, SME.SK (Словаччина), MNews (Тайвань), 4 Channel та Lyfta (Великобританія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: