У Львові розкажуть історії дітей, які постраждали через російське вторгнення

168958-1_large
ілюстративне фото

У Львові запускають проєкт, у межах якого хочуть зібрати гроші на обладнання для дитячого реабілітаційного центру, де лікуватимуться маленькі пацієнти.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Так, у неділю, 8 жовтня, у торговому центрі SPARTAK покажуть фотовиставку з історіями дітей, які постраждали через повномашстабне вторгнення Росії в Україну.

«Усі герої цього проєкту – діти, які постраждали внаслідок мінно-вибухових та вогнепальних поранень. Мета – зібрати кошти на лікування та реабілітацію кожної дитини, яка стала жертвою війни в Україні», — йдеться в повідомленні організаторів.

Презентація почнеться о 14:00 на другому поверсі закладу. До заходу долучаться також учасники фотопроєкту.

Зокрема, Яна Степаненко, яка втратила обидві ніжки під час обстрілу вокзалу Краматорська. Після року реабілітації та протезування у США вона продовжує реабілітацію у Львові.

Довідка

Центр дитячої реабілітації UNBROKEN Kids входить до екосистеми НЕЗЛАМНОСТІ Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ / UNBROKEN та діє на базі Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

За останній рік тут допомогли понад 60 тисячам дітей з усієї України. Поки триває війна та продовжуються ракетні удари по наших містах та містечках, кількість дітей з мінно-вибуховими та вогнепальними пораненнями лише збільшуватиметься. Саме тому Україні функціонує спеціалізований дитячий реабілітаційний UNBROKEN KIDS. Аби кожна дитина отримала потрібну допомогу тут, в Україні.

Нагадуємо, упродовж перших тижнів вересня школи та дитсадки у Львові збирали кошти на закупівлю обладнання для дитячого відділення реабілітації UNBROKEN KIDS. Вдалося передати 10 мільйонів гривень.

UNBROKEN KIDS у Львові

На базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання створюють Центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Ця лікарня – унікальний медичний заклад, де лікують та оперують дітей від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України. Аби дітки могли отримати найкраще лікування і відновлення у рідній країні, у Львові збирають 35 млн грн на центр UNBROKEN KIDS.

Діти війни

За даними українських прокурорів, в Україні через повномасштабне вторгнення росіян постраждали щонайменше 1634 дитини. З них 505 неповнолітніх загинули, а щонайменше — 1129 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Однак ці дані не є остаточними, адже триває робота над їх встановленням на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: