Байден попросить Конгрес США виділити Україні $100 млрд допомоги

51_main-v1696710073

Президент США Джо Байден має намір звернутися до Конгресу з проханням виділити найбільший в історії пакет допомоги Україні розміром до 100 мільярдів доларів.

The Telegraph зазначає, що це найбільший пакет допомоги і його має вистачити на найближчі два роки, пише Кореспондент.

Американський лідер планує вирішити питання до наступних виборів, оскільки скептики-республіканці продовжують створювати проблеми.

ЗМІ зазначає, що Білий дім розробляє плани звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги на тлі побоювання, що триваючі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року. Розмір пакета, за словами американських чиновників, може сягати 100 млрд доларів.

Читайте також: США можуть запропонувати Польщі «Залізний купол» в обмін на Patriot для України – Politicо

"Ідею "великого пакету" рішуче підтримують багато в адміністрації. Прихильники України хочуть, щоб це був однозначний великий законопроект, а потім не мати справу з ним до наступних виборів", - заявило джерело The Telegraph.

Зауважимо, що вибори президента в США мають відбутись наступного року.

Нагадаємо, що наступного тижня США оголосять про новий пакет озброєнь для України, оскільки Пентагон продовжує витрачати кошти, виявлені через багатомільярдну бухгалтерську помилку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: