Кремль використовує напад на Ізраїль, щоб зменшити увагу США та ЄС до України - американські аналітики

41d46560-64de-11ee-8b06-b95bd96fd246

Кремль уже використовує і, ймовірно, продовжить використовувати атаки ХАМАС в Ізраїлі для зменшення підтримки та уваги США та Заходу до України.

Про це пишуть аналітики з інституту вивчення війни.

Кремль посилив кілька інформаційних операцій після терактів ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня, звинувачуючи насамперед Захід у тому, що він нехтує конфліктами на Близькому Сході заради підтримки України, і стверджуючи, що міжнародна спільнота перестане звертати увагу на Україну, зображуючи увагу на Близькому Сході або, альтернативно, Україна як порівняння з нульовою сумою. 

ISW пише, що заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв стверджував, що Сполучені Штати та їхні союзники повинні були «зайняти» роботою над «палестинсько-ізраїльським врегулюванням», а не «втручатись» у Росію та надавати Україні військову допомогу.

Міністерство закордонних справ (МЗС) Росії звинуватило Захід у блокуванні зусиль необхідного «квартету» Росії, США, Європейського Союзу та ООН, що призвело до ескалації насильства, неявно звинувачуючи Захід у нинішніх бойових діях.

Відомий російський пропагандист Сергій Мардан прямо заявив, що Росія виграє від ескалації, оскільки світ «на деякий час відверне свою думку від України і знову займеться гасінням вічного вогню на Близькому Сході».

Ці наративи Кремля націлені на Західна аудиторія вбиває клин у військову підтримку України, прагне деморалізувати українське суспільство, стверджуючи, що Україна втратить міжнародну підтримку, і має намір запевнити російську внутрішню аудиторію, що міжнародна спільнота ігноруватиме військові зусилля України.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу схвалив призов солдатів запасу відповідно до вимог ЦАХАЛу. Нетаньяху заявив, що країна перебуває у стані війни після раптової атаки ХАМАС рано вранці в суботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: