В Ізраїлі оголосили «стан війни», вже більше 700 загиблих

2886916

Уночі кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни, повідомляє канцелярія прем'єр-міністра

Про це пише Times of Israel з посиланням на канцелярію прем’єра, передає Українська правда.

Влада повідомила, що тепер вона може здійснювати "значну військову діяльність".

Рішення кабінету безпеки високого рівня надає цій заяві юридичної сили відповідно до Основного закону: Уряд, стаття 40 якого говорить, що країна не може вступити у війну без рішення уряду.

Армія оборони Ізраїлю оголошує, що школи по всій країні залишаться закритими найближчими днями.

Обмеження діятимуть до 18:00 вівторка, але, ймовірно, будуть продовжені через бойові дії.

Крім того, підприємства на південь від Нетанії і на північ від центрального Негева можуть бути відкриті лише за умови наявності вільного доступу до бомбосховищ, кажуть військові.

За повідомленням Командування Тилу ЦАХАЛу, в цих районах обмежено збори до 10 осіб на відкритому повітрі і до 50 осіб у приміщенні.

Війна в Ізраїлі: кількість жертв атаки на Ізраїль перевищила 700

Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2100 дістали поранень. Про це 8 жовтня повідомляє The Times of Israel з посиланням на медиків, передає Кореспондент.

Наразі відомо про понад 700 загиблих і 2100 поранених ізраїльтян внаслідок терористичного нападу ХАМАС, що почався в зранку 7 жовтня. Пресслужба уряду Ізраїлю зазначила, що щонайменше 100 ізраїльтян перебувають у полоні в секторі Газа. У неділю ізраїльські військово-морські сили завдали ударів по ряду морських позицій ХАМАС у секторі Газа. Армія оборони Ізраїлю також здійснює нову хвилю авіаударів у секторі Газа по цілях, що належать ХАМАС.

Байден віддав розпорядження надати додаткову допомогу Ізраїлю

Президент США Джо Байден оголосить про нову військову допомогу Ізраїлю через напад на країну палестинського ісламського руху ХАМАС 7 жовтня.

Про це пише The Guardian із посиланням на заяву держсекретара США Ентоні Блінкен, передає ТСН.

Блінкен заявив 8 жовтня, що адміністрація Байдена готується надіслати Ізраїлю додаткову військову допомогу, "щоб переконатися, що країна має все необхідне для відбиття атаки ХАМАСу з Гази".

Блінкен також сказав, що про додаткову допомогу Ізраїлю, ймовірно, буде оголошено до кінця дня 8 жовтня.

За його словами, вторгнення ХАМАСу 7 жовтня вранці, стало "найгіршим нападом на Ізраїль від 1973 року, війни Судного дня, що відбулася майже 50 років тому". Він назвав цей напад "масовою терористичною атакою, яка вбиває ізраїльських цивільних у їхніх містах, у їхніх будинках… буквально перетягує людей через кордон із Газою".

"Світ має бути обурений тим, що він бачив", - додав Блінкен.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю оголосила про початок операції Залізні мечі і атакувала об'єкти угруповання в секторі Газа. Військово-політичний кабінет Ізраїлю оголосив стан війни.

Глава Міноборони США Ллойд Остін заявив, що Пентагон забезпечить Ізраїль усім необхідним для самооборони і захисту цивільного населення від атаки терористів ХАМАС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: