Захисники України піднялися на гору Парашка

1
Фото: ЛОДА

Це найвища вершина національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Раніше ветерани війни побували на горах Пікуй та Ключ. Особливістю походів є можливість піднятися на вершини ветеранам, яким після поранень складно самостійно долати відстань.

Цього разу за допомогою крісла джульєтка частину шляху рухався Володимир Головков з Миколаївської області, який після поранення у Кліщіївці втратив нижню кінцівку. Чоловік служив у 5 окремій штурмовій бригаді, зараз перебуває на реабілітації у центрі «Галичина».

Загалом на вершину піднялося понад 10 захисників. Серед них і Олексій Федоренко родом із Житомирської області. Чоловік не чекав на повістку, а самостійно пішов до військкомату. Службу проходив у 77 десантно-штурмовій бригаді. Поранення отримав цьогоріч у березні під Бахмутом. Залишився без верхньої кінцівки, мав пошкоджений хребет і не міг самостійно пересуватись. Тепер без сторонньої допомоги піднявся на гору, хоч ще місяць тому був прооперований на реампутацію і видалення уламків.

Захисник Олексій Поліщук із Рівненської області служив у 95 десантно-штурмовій бригаді. Після поранення у Кремінній, залишився без верхньої кінцівки. Раніше підіймався в гори лише за допомогою підйомника, цього разу йшов пішки. Каже, що так набагато цікавіше. Хоч підійматись важко, але краєвиди навколо знімають втому і фізичну, і психологічну.

«Це третє сходження, організоване в межах концепції підтримки захисників та захисниць України, яку розробили у Львівській ОВА. Після трьох підйомів переконались, що такі мандрівки дуже потрібні адже сприяють емоційному відновленню та додають життєвих сил нашим захисникам. Обовʼязково продовжимо роботу у цьому напрямі в наступному році. Плануємо додати до плану заходів інші види активного відпочинку», - зазначив Тарас Лозинський, керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА.

Структурний підрозділ, відповідальний за туризм в області висловлює вдячність партнерам заходу, зокрема за обід та супровід НПП «Сколівські Бескиди», Гірській оперативно-рятувальній службі, волонтерам із ГО «Veterans go» та «On3Wheels», а також «Spodaryk travel restaurant».

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: