Головні події за добу на Львівщині

MTM1NTg1ZDEuanBn

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На Львівщині почали реконструкцію приміщення обласного бюро судово-медичних експертиз: це допоможе проводити більшу кількість ДНК-досліджень. Раніше на придбання обладнання, яке дозволяє ідентифікувати загиблих родичів за ДНК, з обласного та місцевих бюджетів виділили понад 38 млн грн.

Триває капітальний ремонт обласного медзакладу, де проходять лікування і реабілітацію наші воїни. Цьогоріч на ремонт у госпіталі з обласного бюджету загалом скерували більше ніж 100 млн грн. Найближчим часом тут запрацює сучасний реабілітаційний зал площею 900 квадратних метрів.

У Новому Роздолі відкрили спортивний майданчик на честь полеглого Героя Ростислава Бальзана. Будівництво профінансували батьки воїна. 22-річний старший лейтенант воював у складі 17 окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка. Обіймав посаду командира взводу. Загинув у бою біля Новотошківки Луганської області у березні 2022 року.

За кошти, які зібрали під час благодійного ярмарку у Буську 1 жовтня, закупили та передали для потреб воїнів 420-го окремого стрілецького батальйону Львівщини 16 маскувальних сіток. Залишок грошей скерували на протезування українського захисника, жителя Буська Назарія Сапети.

Цьогоріч на кабінети «Захист України» на Львівщині передбачили понад 36 млн грн. Загалом субвенції з обласного бюджету на такі кабінети отримають 62 ТГ.

Молодіжна ГО «Любисток» Яворівської громади відновила криївку «Поляни бойової слави УПА» у селі Любині. Криївка однокімнатна, тут є двоярусні нари, столик та лавка.

У Яворівській громаді відкрили дві станції «Поліцейський офіцер громади» – у Немирові та Краківці. Поліцейські реагуватимуть на звернення громадян у режимі 24/7.

У бібліотеці-філії №3 у Стрию запрацювала «Бібліоняня». Тут відкрили сучасний ігровий простір для відвідувачів віком від 4 до 6 років. Батьки можуть на деякий час залишити дітей у ньому й піти у справах – це безкоштовно.

Проєкт втілили за сприяння дитячого фонду ООН Unicef та Міжнародного фонду охорони навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA Ukraine. Бібліотека-філія №3 відчинена з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 18:00.

Крім того, «Бібліоняня» запрацювала у Центральній публічній бібліотеці Моршинської ТГ та у початковій школі з дошкільним відділенням села Довге.

Як зробити територію Червоноградського вугільного мікрорегіону не лише економічно стабільною, але й привабливою для туристів. Відповідь на це запитання департамент економічної політики Львівської ОВА шукав разом з експертами та місцевими жителями.

Нагадаємо, на Стрийщині рятувальники вивільнили травмованого водія з деформованого авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: