У Шевченківському гаю покажуть інсталяцію для осмислення втрат і ран

У Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького відкриють виставку інсталяції «Рани» художника та перформатора Влодка Кауфмана. Інсталяція розвивається довкола рисунків митця і понівечених, зранених часом чи людською байдужістю сакральних скульптур зі збірки Музею та приватної колекції.

Про це повідомили організатори.

В межах інсталяції костел зі села Язлівчик стане простором осмислення втрат і ран, завданих війною та часом, місцем прийняття шрамів війни й усвідомлення цінності життя через втрату.

Як розповів куратор проєкту, керівник відділу науково-освітньої та виставкової роботи музею Роман Зілінко, упродовж 9 років Влодко Кауфман працює над страхітливим комеморативним проєктом: щодня, від початку війни, на випадкових клаптиках паперу він фіксує умовний портрет воїна, ікону воїна, якого ми втратили.

«Художник роздумує про важке усвідомлення цінності життя перед фактом щоденних смертей, про рани війни, про людські рани, про рани культури і про біль, якого вони завдають», — пояснює він.

Подія відбудеться у межах Львівського тижня скульптури за підтримки арт-центру Павла Гудімова «Я Галерея» та мистецької галереї «Дзиґа».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: