Львівські хірурги прооперували немовля з кілограмовою пухлиною

387190504_647614834175603_8342742270613000102_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові хірурги видали пухлину у новонародженої дівчинки. Утвір важив близько кілограма та становив 25% маси тіла дитини.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Пацієнтка народилась у вересні нинішнього року з вагою 4,3 кілограми.

«Дівчинка з’явилася на світ із велетенською пухлиною, але і батьки, і лікарі були до цього готові. Адже ще на 16-му тижні вагітності спеціалісти діагностували в дитинки патологію – крижово-куприкову тератому – вроджену пухлину. Батьки Юстини самі зі Стрия та народжувати вирішили у Львові, в пологовому відділенні дитячої лікарні святого Миколая», — йдеться в повідомленні.

На третій день після народження Юстину забрали до операційної. Аби мінімізувати крововтрату, хірурги спершу визначили, які судини живлять пухлину кров’ю, і лише потім взялися її видаляти.

Пухлину видалили разом із куприком та частиною крижової кістки, що є світовим стандартом для таких оперативних втручань. На місці, де локалізувалась тератома, утворився дефект м’яких тканин. Щоб його закрити, спеціалістам довелося одномоментно провести дитині ще й шкірну пластику. З сусідніх ділянок вони вирізали шкірні клапті і вживили їх у тому місці, де була пухлина. Подібні пластики немовлятам виконують не часто, бо з пухлинами таких великих розмірів діти народжуються досить рідко.

Операція тривала близько 5-ти годин і минула вдало. Після такого хірургічного втручання у дівчинки повністю збереглася функція тазових органів.

Минув без ускладнень і післяопераційний період. Юстина разом із батьками вже повернулася додому, у Стрий.

Нагадуємо, львівські хірурги сформували анус немовляті з Умані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: