«Послуги без бар'єрів»: у Львові відбудуться навчання з доступності

інвалідність
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львові з 16 по 21 жовтня відбудеться тиждень навчань з доступності «Послуги без бар'єрів».

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Там розповіли, що осовною метою навчань, буде – підвищити якість надання публічних послуг для усіх категорій населення, усунення нерівності та досягнення інклюзії.

Зокрема керівниця управління туризму Львова Христина Лебедь зазначила, що після спілкування з хлопцями і дівчатами, які проходять лікування, реабілітацію у Львові, розпочали опрацьовувати питання доступності в місті та організовувати навчання для готельєрів і рестораторів. Під час них зіштовхнулися з великою кількість стереотипів, які побутують в суспільстві.

Що передбачають навчання «Послуги без бар'єрів» та для кого вони

За інформацією ЛМР, навчання проводитимуть експерти з безбар’єрності та інклюзивності Ніна Мацюк та Володимир Висоцький, які вже кілька місяців працюють у Львові з представниками готельно-ресторанної сфери. Крім того, також приєднаються тренери з реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, аби донести необхідність змін та потреб людей з інвалідністю.

Навчання складатимуться з теоретичної та практичної частин. Під час першої можна буде дізнатися інформацію про: коректну комунікацію і взаємодію, архітектурну доступність та безбар’єрність послуг. А під час другої частини з учасниками тренінгів моделюватимуть ситуацію та оцінюватимуть простір з погляду безбар’єрності.

Крім того, після завешення курсу для оцінки знань учасників відудеться тестування.

Також для кожної цільової групи розробили буклети з відібраною інформацією, щоб вони могли завжди ними скористатись і пригадати найважливіше.

Тренінги будуть проводити для таких категорій людей, як-от:

  • працівників ЦНАПів та офісів громад;
  • водіїв громадського транспорту та контролерів;
  • працівників сфери освіти (загальноосвітні школи та заклади професійно-технічної освіти);
  • представників культурних установ (театри, музеї, галереї, мистецькі центри);
  • посадовців Львівської міської ради та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади Львівської області;
  • членів моніторингових груп при районних адміністраціях, які здійснюють контроль за дотримання правил безбар’єрності в місцях надання публічних послуг.

Таку ініціативу реалізовують в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії. Організатори події – управління туризму та управління внутрішньої політики Львова.

Читайте також Тест на (НЕ) доступність: чи легко знайти укриття у Львові людині на кріслі колісному

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: