Відома французька художниця провела майстер-клас для дітей у Львові

діти
Фото: ЛМР

До Львова вперше приїхала відома французька художниця Олівія Парольді. Тут вона навчала дітей техніці гравірування.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там повідомили, що мисткиня провела майстер-клас із техніки гравірування для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Молодіжному центрі імені св. Івана Боско. Цікаво, що одна із учасниць майстер-класу 8-річна Вероніка розповіла, що їй було дуже цікаво, бо вона ніколи так не малювала.

Згодом такий же майстер-клас мисткиня планує провести для дітей у рідних Каннах. Так вона хоче порівняти дитячі мрії у двох містах: у тому, де війна, та у мирному містечку на березі моря.

«Я роблю цей проєкт, щоб у моїх роботах звучав голос українських дітей. Щоб ваші слова можна було почути, зрозуміти, відчути, і щоб вони залишалися з плином часу далеко за межами цієї війни. Цей спільний контакт між дітьми у Львові та Каннах є нагодою створити арт-проєкт із глибоким змістом, який відображатиме наші нелегкі часи, та дав би змогу почути слова українських дітей, що проживають ці страшні події», - зазначила художниця.

Твори дітей зі Львов та Канн Олівія планує об’єднати у спільну виставку та експонувати її в одній з місцевих муніципальних шкіл. Також на основі робіт дітей художниця зробить фреску, ключовою темою якої буде дитинство дітей Європи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львівському музеї презентували роботи скульптура Івана Самотоса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: