На розмінування України залучили вже майже 500 млн євро, – прем’єр-міністр

розмінування
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У п'ятницю, 13 жовтня, відбулося засідання українського Уряду. Під час нього Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що вже залучено близько 500 млн євро внесків на розмінування для України.

Про це він повідомив на засіданні, як передає Урядовий портал.

Зокрема Денис Шмигаль розповів, що серед цих коштів 100 млн євро надійшло від Швейцарії, близько 20 млн євро - від Норвегії, 12,5 млн євро - від Швеції, 5 млн євро від Хорватії, 2 млн євро - від Австрії, по 1,5 млн євро - від Іспанії та Словенії.

За його словами, кошти підуть на закупівлю засобів обстеження, розмінувальної техніки, на екіпірування саперів. Крім того, додаткова допомога надійде у вигляді обладнання та експертної підтримки

Прем’єр-міністр також додав, що Україна підписала з Хорватією угоду про співпрацю у сфері розмінування. Зокрема, щодо очищення земель, просвітницької роботи серед населення, формування стандартів протимінної діяльності, навчання українських фахівців, розвитку виробничих потужностей.

Варто зазначити, що цього тижня у Загребі відбулася конференція щодо гуманітарного розмінування за участі понад 40 держав. 

Читайте також Можна самостійно обирати підрозділ і посаду: про сайт із вакансіями для ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: