У Генштабі повідомили, якою є ситуація на всіх напрямках фронту за добу

фронт
Фото: Генштаб

Протягом п'ятниці, 13 жовтня, на фронті відбулися 68 бойових зіткнень. Загалом окупанти завдали 2 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснили 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових та населених пунктах. 

Про це повідомили у вечірньому зведення Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. 

Про ситуацію на конкретних напрямках фронту

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах. Там вони продовжують обстріли населених пунктів з території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Так, росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів: Леонівка, Грем’яч Чернігівської області; Попівка Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Сеньківка, Блешня, Чернігівської області; Бачівськ, Вишеньки, Волфине, Могриця Сумської області; Тернова, Гатище, Плетенівка Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти вдарили з авіації в районах Невського, Новолюбівки, Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного Донецької області.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, як-от: Невське, Білогорівка Луганської області та Дронівка, Виїмка, Федорівка Донецької області.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Козацьке, Одрадокам’янка, Миколаївка, Ольгівка, Високе та Ульяновка Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Берислав, Садове, Станіслав, Олександрівка та обласний центр Херсонської області.

На Бахмутському напрямку росіяни вдарили з авіації в районах Білої Гори, Олександро-Шультиного та Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 20 населених пунктів, зокрема, Міньківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка Донецької області.

Крім того, окупанти завдали ракетний удар по дитячому будинку творчості у центрі міста Покровськ Донецької області. Внаслідок прицільного влучання, отримали поранення понад 20 цивільних осіб, а також частково зруйновано дві адміністративні будівлі.

Де продовжує наступати армія РФ

  • На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки ворога в районі Макіївки Луганської області.
  • На Авдіївському напрямку захисники тримають оборону. Там відбили 10 атак ворога в районі населеного пункту Авдіївка та понад 15 атак в районах Кераміка, Тоненького, Сєверного, Первомайського, Нетайлового Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новокалинове та Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Авдіївка, Опитне, Первомайське, Невельське Донецької області.
  • На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 12 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області. Крім того тут армія РФ завдали авіаційних ударів. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Куп’янськ, Берестове Харківської області.
  • На Мар’їнському напрямку протягом доби сили оборони успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів, зокрема, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка, Єлизаветівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку окупанти наступали безуспішно в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне, Благодатне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку армія РФ безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Новоандріївки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Гуляйполе, Оріхів, Новоданилівка, Роботине, Малі Щербаки, Плавні Запорізької області.

Про наступ Сил оборони України

У Генштабі повідомили, що укрїнські військові продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. А також - наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Там захисники завдають окупаційним військам втрат в особовому складі та техніці.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження росіян, озброєння та військової техніки та мосту противника. Також ЗСУ знищили російський винищувач Су-25 та безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”.

До того ж, українські підрозділами ракетних військ нанесли ураження по пункту управління, району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадуємо, раніше Прем'єр міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на розмінування України залучили вже майже 500 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: