Зі Львова до Варшави вирушив новий поїзд

386108565_648896784036102_990475264256504315_n
Фото: Укрзалізниця

Час у дорозі від Львова до Варшави становить близько дев’яти годин, вартість – від 1188 гривень.

У свій перший рейс вирушив новий міжнародний поїзд з України до столиці Польщі – Варшави. Його маршрут організовано через хабову станцію Рава-Руська, повідомила Укрзалізниця у неділю, 15 жовтня.

Вказано, що відтепер мешканці Львова, Івано-Франківська, Стрия, Коломиї, Калуша, Брюховичів та Жовкви, зробивши одну зручну пересадку, можуть доїхати до Варшави або Любліна.

"Із цих населених пунктів до Рави-Руської курсує сучасний дизель-поїзд українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink. На станції Рава-Руська пасажири здійснюють пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії (1435 мм) і зворотно", – йдеться у повідомленні.

За рейс в одному напрямку обидва поїзди можуть перевезти близько 200 пасажирів, вони мають місця 1-го та 2-го класу. При цьому на рейси першого тижня вже продано 70% квитків.

Квитки на всі рейси доступні для придбання в застосунку Укрзалізниці, на сайті, у чат-боті та касах вокзалів.

У найближчих планах Укрзалізниці запуск міжнародного поїзда Чоп – Прага. Також ведеться робота над маршрутом Перемишль – Берлін.

Про відправку першого за 18 років потягу до Варшави розповів і начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"У Раві-Руській побажав щасливої дороги усім пасажирам, які вирушили першим за 18 років потягом до Варшави, а сам повертаюся у Львів.

Дякую «Укрзалізниці» та Рава-Руській і Добросинсько-Магерівській громадам, за чиї кошти упродовж 2022 року на ділянці Рава-Руська – Гребенне відновили євроколію протяжністю 8 км. Завдяки цьому ми змогли продовжити реалізацію масштабного проєкту «Євроколія Варшава – Львів», який 6 років був замороженим" - написав він.

Козицький додав, що цього року очікуємо на реалізацію другого етапу проєкту «Євроколія Варшава – Львів». Він передбачає розробку і виготовлення проєктно-кошторисної документації на відновлення залізничного сполучення європейською колією на ділянці Рава-Руська – Брюховичі.

Нагадаємо, на Львівщині тривають ремонтні роботи дороги Турка-Лопушанка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: