На площі Ринок у Льові розпочали облаштовувати «доріжки доступності»

облаштування "доріжок доступності" у Львові
Фото: Романа Балука для Львівської міської ради

У вівторок, 18 жовтня, на площі Ринок у Льові розпочали облаштовувати «доріжки доступності» для маломобільних груп населення. Зокрема робота стартувала на перехрестя площі Ринок та вулиці Сербської.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що переформатування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. Про інклюзивність не лише ззовні, а й всередині закладів, в тому числі, щоби люди на кріслах колісних могли скористатися, наприклад, інклюзивним санвузлом у ресторані. Також і про переформатування громадських просторів міста.

«Насправді на периферії міста часто інклюзивність краще забезпечена: хідники і пониження в останні роки досить масштабно облаштовували. А от у центрі, на площі Ринок, маємо брук. Львів’яни люблять бруківку, вона історично притаманна, це такий ландшафтний дизайн-код. Але сьогодні потрібно, щоб естетика була поєднана з інклюзивністю, з рівним покриттям», - додав Антон Коломєйцев.

Облаштування "доріжок доступності" у Львові. Фото: Романа Балука для Львівської міської ради

Загалом Львів перейняв такий досвід європейських міст. Адже в місті-партнері Львова – Фрайбурзі так само, відшліфувавши існуючу грубу бруківку, забезпечили доступність старої Ратуші та основного собору на площі.

У ЛМР ж підкреслили, що на площі Ринок у Львові шліфуватимуть не всю бруківку, а лише окремі найбільш критичні місця.

Читайте також: Тест на (НЕ) доступність: проблеми людей з інвалідністю у місті.

«Роботи розпочали з вулиці Сербської. Звідси ми зможемо легко переміститися на протилежну сторону до вул. Руської і рухатися до входу до Львівської міської ради. Перед входом у Ратушу також буде облаштоване рівне покриття, і далі можна буде рухатися в напрямку до пл. Катедральної, а звідти облаштуємо перехід до вул. Галицької. Ось такі плани на цей рік. Однак проєкт передбачає і роботи з тильної сторони Ратуші, а також плануємо в майбутньому такий метод впроваджувати і на інших вулицях», – директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради розповів Орест Тимчишин.

За інформацією ЛМР, комунальники працюють відповідно до схеми, розробленої управлінням архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Усі роботи проводять за кошти українських та іноземних благодійників.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у центрі Львова облаштують  «доріжки доступності» для маломобільних груп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: