Три проєкти зі Львова номінували на архітектурну премію ЄС

photo20220715164047-ea2f1e19
Фото: Роман Балук

Центр матері та дитини «Незламні матусі», що у Львові, номінували на найпрестижнішу архітектурну премію ЄС імені Міса ван дер Рое – European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2024. Її вручають за найкращі проєкти в галузі сучасної архітектури. Загалом серед номінантів є 11 проєктів з України, зокрема три зі Львова.

Про це розповів головний архітектор міста Антон Коломєйцев у середу, 18 жовтня.

«Один з цих проєктів є надзвичайно важливим для нас – це комплекс «Незламні матусі». Його було реалізовано Львівською міською радою за фінансової підтримки Товариства Червоного Хреста України», — пише він.

«Незламні матусі»

Об’єкт запроєктував архітектор Тарас Сулик з командою, а благоустрій навколо центру – працівники та працівниці управління архітектури та урбаністики міської ради.

Це місце, де спільно готують їжу, мають місце коворкінгу, дитячі простори, де діти мають можливість психологічно відновитися після того, що вони пережили в рідних містах, селах та містечках.

Нагадаємо, архітектурний проєкт центру матері і дитини «Незламні матусі» у січні нинішнього року включили у перелік найкращих проєктів, реалізованих під час війни. Огляд опублікували в онлайн-журналі про візуальну культуру Bird In Flight.

Довідка

Премія Міса ван дер Рое – це найпрестижніша архітектурна премія в Європі. Більшість країн та архітекторів пишаються проєктами, які подані на її здобуття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: