CША запровадили санкції проти членів ХАМАС

санкції

У середу, 18 жовтня, Сполучені Штати Америки оголосили про введення санкції на 10 фізичних та юридичних осіб, які є ключовими або посередниками в палестинському русі ХАМАС.

По це повідомили на сайті Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки та в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Там розповіли, що США накладають нові обмеження на учасників ХАМАС. Усього в списку десять фізичних осіб з Катару, Туреччини, Алжиру й Судану. Варто зазначити, що фізична особа, яка згадується в санкційному списку – віртуальний обмінник, розташований у секторі Гази, та його оператор.

У Мінфіні США нагадали, що вже запровадили санкції проти майже 1000 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із тероризмом і його фінансуванням з боку Ірану й угруповань на Близькому Сході на кшталт ХАМАС.

Читайте також Ізраїль відклав операцію у секторі Гази, яку планував на вихідні – NYT

Крім того, державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що такі санкції спрямовані проти терористів ХАМАС та їхньої мережі підтримки, а не проти палестинців. Він зауважив, що тільки ХАМАС несе відповідальність за криваву бійню, яку його бойовики влаштували народу Ізраїлю. Тому ХАМАС повинен негайно звільнити всіх заручників, які перебувають у його полоні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Білий дім проситиме Конгрес про понад $2 млрд для України та Ізраїлю.

Довідка

ХАМАС - палестинський ісламістський рух та політична партія, що не визанає право на існування Ізраїлю як держави. Рух вважається терористичною організацією. З 2007 року ХАМАС контролювала Сектор Гази, з териорії якого атакував Ізраїль.

Читайте також Ізраїль вдарив по біженцях, США готують висадку десанту – що відбувається на Близькому Сході

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: