В Україні з'явився портал вакансій для людей з інвалідністю

invalidnist_prodovzhennya
Люди з інвалідністю. Фото ілюстративне: з відкритих джерел

В Україні запустили онлайн-платформу «Працюй!», на якій розміщені вакансії роботи для людей з інвалідністю.

Про це  ІА Дивись.info повідомили співорганізатори проєкту.

Вони розповіли, що «Працюй!» — це соціальний проєкт, покликаний допомогти людям з інвалідністю швидко знайти роботу, а роботодавцям — розвивати політику рівності та інклюзивності у своїх компаніях. 

На платформі «Працюй!» вже можна знайти вакансії від таких гігантів ринку: ПриватБанк, Ашан, Дарниця та Київстар.

Онлайн платформу створили з ініціативи благодійного фонду «Асоціація інклюзивної країни». Президентка організації Юлія Ресенчук розповіла: інвалідність не має бути перепоною у прагненні працювати та будувати кар’єру.

«Наріжним каменем діяльності нашої організації завжди було і є саме питання самореалізації, адже коли людина працює, вона живе. Я переконана, що політика рівності в сфері зайнятості є економічно вигідною нашій країні і дуже важливою для її європейського майбутнього. Тому вважаю, що питання працевлаштування в сфері захисту прав людей з інвалідністю має стати пріоритетним в процесі відбудови нашої країни», - зазначила президентка благодійної організації «Асоціація інклюзивної країни».

Читайте також Тест на (НЕ) доступність: проблеми людей з інвалідністю у місті

Довідка

Благодійна організація «Благодійний фонд “Асоціація інклюзивної країни”» з 2002 року представляє інтереси людей з інвалідністю в Україні та втілює ідеї інклюзії в українському суспільстві. Організація займається просвітницькою та благодійною діяльністю, допомагає здобути освіту та працевлаштуватися, а також організовує групи підтримки.

За орієнтовними даними організації, у перший рік повномасшабного вторгнення Росії до України кількість людей з інвалідністю збільшилася орієнтовно на 300 тисяч. У довоєнний час статистика свідчила, що в Україні живе 3 мільйони людей з інвалідністю. Наразі роботу мають близько 400 тисяч осіб, тоді як на кінець 2021 року цифра сягала понад 455 тисяч.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Винниках планують облаштувати «доступний тротуар» до військового госпіталю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: