Для жінок-підприємиць в Україні проведуть воркшопи: як зареєструватися

В Україні проведуть тематичні воркшопи для жінок-підприємиць Women Biz Days. У межах заходу відбудуться навчання, які допоможуть жінкам — власницям бізнесів розвинути наявні навички підприємницької діяльності й сформувати нові.

Про це  ІА Дивись.info повідомили організатори заходу.

Вони розповіли, що воркшпопи Women Biz Days розраховані на жінок-підприємиць та керівниць МСП (малих та середніх підприємств). Вони охоплять юридичну, маркетингову, фінансову сфери розвитку бізнесу. У межах воркшопів провідні спікери розкажуть, як будувати ефективні комунікації, вести соціальні мережі, презентувати себе та проводити експортну діяльність. Фактично воркшпопи дадуть поштовх та базу для подальшого розвитку бізнесів, допоможуть їхнім власницям адаптуватися до нових реалій та успішно в них реалізуватися.

Всього передбачено 8 воркшопів, з них два — у 2023 році. Вони проходитимуть у двох форматах: он- та офлайн.

  1. 29–30 листопада 2023 р. в Івано-Франківську;
  2. 20–21 грудня 2023 р. віртуально.

Інші воркшопи пройдуть у Києві, Тернополі, Ужгороді, Хмельницькому та онлайн наступного року.

Така ініціатива відбудеться завдяки проєкту «Розширення можливостей жіночого підприємництва в Україні», який реалізували за ініціативи ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Зокрема і Women Biz Days.

Зареєструватися можа за посиланням тут. Результати відбору оприлюднять за 2 тижні до початку воркшопу. На один воркшоп можуть потрапити 20 учасниць.

Довідка

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Проєкт «Розширення можливостей жіночого підприємництва в Україні» передбачає масштабну допомогу українським підприємствам, зокрема (West Business Hub: Intensive session; Women Partnership Hackathon; Women Podcast; Настільна гра «Women IN: Leadership and Business» щодо жіночого лідерства; WomenInTrade EUA; Адвокаційна кампанія, націлена на гендерну оптику; Оновлення результатів дослідження «Портрет українських жінок-підприємиць»). Проєкт триватиме до липня 2024 року, щоб продовжити підтримувати малі та середні українські бізнеси, а Україні — швидше відновити економіку.

За даними сервісу Опендатабот, у 2023 році кожен другий новий ФОП відкривають саме жінки — 51% від зареєстрованих за рік загалом. До прикладу: у 2022 році за кількістю відкритих ФОП переважали чоловіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: