Британська розвідка оцінила ефективність російських Кинджалів

2890100

Російська "гіперзвукова" ракета Кинджал лише на папері має високий потенціал, вважають аналітики

Про це повідомляє британська розвідка.

Як відомо, 18 жовтня 2023 року президент Росії Володимир Путін оголосив, що Росія розпочне патрулювання винищувачів у східній частині Чорного моря з використанням літаків-перехоплювачів МіГ-31І, озброєних балістичними ракетами повітряного базування Х-47М2 «КІНЖАЛ».

Тоді російський диктатор посилався на збільшення морської присутності США у східному Середземномор’ї з метою утримувати ці судна під прицілом, використовуючи систему озброєнь із дальністю дії до 2000 км.

За оцінками розвідки, ця заява відповідає типовій російській риториці, спрямованій на внутрішню аудиторію, яка називає Захід агресорами, водночас обставляючи російську діяльність, як необхідну для захисту держави.

Конкретна згадка Путіним про ракету «КІНЖАЛ» та її можливості майже напевно була зроблена для стратегічних цілей обміну повідомленнями, щоб продемонструвати, що Росія залишається здатною виробляти та використовувати нову зброю, незважаючи на триваючий український конфлікт.

Фактично КІНЖАЛ залишається на стадії експлуатаційних випробувань, і на сьогоднішній день його продуктивність в Україні є низькою.

"На папері він залишається дуже потужним, здатним літати на гіперзвуковій швидкості та ухилятися від сучасних систем протиповітряної оборони, хоча майже напевно потрібно значно вдосконалити те, як Росія використовує його для досягнення цього потенціалу" - йдеться в огляді.

Читайте також: Росіяни наступають на Авдіївку, ЗСУ закріпилися на лівому березі Херсонщини - аналітики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: