Німеччина виділить ще 200 мільйонів євро Україні

321
ФЛЯСБАРТ У КИЄВІ, ФОТО З Х

Державний секретар федерального Міністерства економіки Німеччини Йохен Флясбарт під час візиту до України в п’ятницю оголосив, що ФРН виділить додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

За словами Флясбарта, який у федеральному уряді Німеччини відповідає за координацію зусиль із відновлення України, гроші будуть спрямовані на освіту, охорону здоров'я та питне водопостачання, а також на відбудову міст.

Перебуваючи в Києві, Флясбарт також наголосив на важливості підтримувати ключові сектори економіки України, як-то сільське господарство, "оскільки людям потрібні перспективи та робочі місця".

З урахуванням цієї суми Міністерство відновлення Німеччини загалом виділить близько одного мільярда євро на підтримку цивільного населення України з початку повномасштабної російської агресії в лютому 2022 року.

У квітні Флясбарт уже був із візитом в Україні та оголошував про виділення 111 мільйонів євро на потреби відбудови.

Уповноважений федерального уряду Німеччини з питань відновлення України тоді також говорив, що у своїй діяльності з відновлення зруйнованої інфраструктури України Берлін виходитиме з того, що ця інфраструктура згодом буде спільною європейською.

Нагадаємо, що понад $60 млрд для України запросив у Конгресу Байден.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: