Понад пів сотні захисників взяли участь у Кубку Воїнів на Львівщині

image-42
Фото: управління молоді та спорту ЛОВА

У неділю, 22 жовтня, на Львівщині відбувся ІІІ Кубок Воїнів. Учасниками змагань стали понад пів сотні воїнів та ветеранів. Змагання проводили у Західному реабілітаційно-спортивному центрі – спортивній базі на Самбірщині, що доступна для людей з різними порушеннями здоров’я.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту військової адміністрації регіону.

Як розповів керівник відомства Роман Хім'як, ці змагання 2021 року започаткував захисник Луганського аеропорту, призер міжнародних Ігор Нескорених, тренер зі стрільби з лука Дмитро Сидорук.

«Раніше змагання включали в себе лише стрільбу з лука. Разом з ветеранським середовищем, з тими, з ким Дмитро тренувався, вирішили продовжити цю традицію. Але значно масштабніше – до програми занять додали змагання з різних дисциплін легкої атлетики та настільний теніс», —пояснив Хім’як.

Дати проведення змагань обрали невипадково – саме цими днями на базі тривають реабілітаційно-спортивні збори національної команди, що представляла Україну на міжнародних «Іграх Нескорених» у Дюссельдорфі. Ті, хто лише починає свій шлях в адаптивному спорті, мали змогу поспілкуватись та обмінятись досвідом з тими, хто вже виборює нагороди світових ветеранських змагань.

Довідково

«Ліга Нескорених» – це проєкт спортивних можливостей для ветеранів від управління молоді та спорту Львівської ОВА. Проєкт передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну та фізичну реабілітацію військовослужбовців та ветеранів війни, насамперед осіб з інвалідністю з їх числа, засобами фізичної культури та спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: