У ЛМР повідомили, скільки у Львові є балконів у незадовільному стані

rb61230-820dcc60
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

За результатами перевірки стану балконів у Львові, яка тривала 2 місяці, у місті виявили в незадовільному стані – 9270 індивідуальних балконів і 4201 балконів загального користування.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що усього у місті перевірили 5448 будинків, а це – 58535 індивідуальних балконів та 7148 балконів загального користування.

Зокрема заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла, що найбільше зауважень до балконів у Галицькому і Личаківському районах, а найменше – до балконів у Сихівському районі.

Варто зазначити, що огляд балконів проводила спеціальна комісія. До її складу входили: майстер управляючої компанії, головний інженер, представник районної адміністрації. Обстеження проводили у присутності мешканця.

За інформацією міськради, 192 мешканці вже подали заявки на участь у Програмі співфінансування ремонту балконів, яку прийняли цього року. Відповідно до програми 80% вартості ремонту готове оплатити місто, а 20% – мешканець.

Крім того, у Львові продовжує діяти Програма реставрації балконів у будинках-пам’ятках архітектури. Вона передбачає співфінансування 10 тис. грн з боку мешканців, а решту оплачує місто. Зокрема у ЛМР зазначили, що зараз тривають роботи на вул. Гоголя, 10, а також відбувається коригування проєктно-кошторисної документації щодо ремонту ще 5 балконів.

Читайте також Львів'янам профінансують ремонт аварійних балконів, — міськрада

Що передувало

Нагадаємо, ще у серпні 2023 року у Львові розпочали обстежувати балкони, які виходять на проїзні частини і тротуари. Тоді повідомляли, що перевірку планують завершити восени цього року.

Крім того, огляд балконів розпочали після того, як 13 серпня у Львові на на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон на четвертому поверсі. На ньому перебував 43-літній чоловік, який отримав травми. Згодом стало відомо, що він помер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: