На Львівщині відкрили дитячий простір на базі школи

image-45

На базі школи у Неслухові — селі, що у Новояричівській громаді на Львівщині створили сучасний простір для дозвілля та розвитку.

Про це ІА Дивись.info повідомили у благодійному фонді «Запорука».

Нові зручні меблі, бібліотека та ігрові зони, матеріали для творчості – все це передбачено для позашкільних активностей для усіх учнів з 1 по 9 класи. Зараз у школі навчаються 105 учнів, серед яких є діти, котрі після початку повномасштабної війни переїхали й проживають з родинами у Новояричівській громаді. 

Однією з ключових особливостей простору є мінібібліотека, де учні можуть читати книги на будь-який смак та рівень складності. Зона для читання облаштована яскравими зручними пуфами, де можна розслабитися й зануритися у світ казок та пригод.

Читайте також: На Львівщині з'явиться ще одна кризова кімната, дружня до дитини

Для тих, хто цікавиться творчістю, створили закуток для майстрування, де можна розкрити свій талант та створити щось особливе власноруч. У просторі передбачили безліч варіантів для дозвілля – від ігрової зони з настільними футболом до телевізора, навколо якого можна збиратися з друзями для перегляду улюблених фільмів та серіалів. 

«Окрім ремонту та облаштування простору, фонд “Запорука” потурбувався також про психоемоційний стан дітей, тож забезпечив роботу психолога та соціального працівника. Програма регулярних занять має на меті покращити соціалізацію та інтеграцію дітей у новому середовищі, познайомити їх з однолітками, поліпшити взаємодію між дітьми, які мають різний досвід війни. Психолог надаватиме індивідуальні консультації як дітям, так і дорослим, а також організовуватиме групові заняття», — додає керівниця львівського осередку благодійного фонду Наталія Болібрух. 

Нагадуємо, торік восени фонд відбудував старий гуртожиток у Неслухові й трансформував його у Дім для родин, які втратили власне житло через війну. Зараз близько 100 людей живуть у Домі, кожна родина має окрему облаштовану для комфортного життя квартиру. Та попри це, на території старого гуртожитку бракувало місця для дозвілля дітей. Тож створення дитячого простору на базі школи, де тепер навчаються діти родин, що оселились у Домі, було логічним та послідовним кроком для команди фонду.  

Офіційний сайт фонду: zaporuka.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: