У Львові створили аудіозбірку «Незламні», в якій військові читають вірші

аудіозбірка "Незламні"
Скриншот з відео аудіозбірки "Незламні"

У мистецькому центрі ART Prostir Львівської муніципальної бібліотеки створили аудіозбірку «Незламні». В ній захисники прочитали українську поезію. Зокрема більшість з віршів військові записали просто на фронті.

Про це ІА Дивись.info повідомила завідувачка артпростору та координаторка проєкту Галина Труш.

Вона розповіла, що ідея втілити таку ініціативу з’явилася ще з початку року. Згодом вона запропонувала прочитати вірші військовим, з якими знайома особисто.

«Це дуже глибокий проєкт. Ми створили таку аудіозбірку, щоб люди змогли послухати, як воїни на фронті просто під обстрілами читають поезію з такою любов’ю та ніжністю. Це показує незламність наших військових», – каже Галина Труш.

Галина Труш зазначила, що деякі військові записували аудіо просто на передовій. Тоді вони надіслали записи їй. Звук матеріалів мав не дуже гарну якість, однак за допомогою звукорежисера Ігоря Харачка, записи покращили в студії «Формат+», що розміщена в бібліотеці на Окуневського, 3.

«Технічна робота тривала близько 2 місяців. Ми сиділи та все чистили, обробляли, підбирали музику, думали над обкладинкою, як показати кожного з учасників, яка має бути фотографія та що показати на фоні запису», – ділиться кураторка проєкту.

Загалом до аудіозбірки «Незламні» увійшли 10 записів, а саме: 9 поезій та 1 пісня на слова Василя Симоненка. Тут можна почути як авторські поезії, так тексти вже відомих авторів.

Так, радіоведучий Андрій Жолоб прочитав вірш Сергія Жадана «Давай скажи їй щось, зупини»; митець та фотограф Юрко Костишин («Кіт-Характерник) – вірш Юрія Руфа «Чорним по білому»; Юрій Фарисей – вірш Василя Симоненка «Можливо знову загримлять гармати»; музикант Ольо Бурий – вірш Богдана Нижанківського «Виправдання»; Олег Муравський –  вірш «Чекати», своєї дружини Катерини Харченко тощо.

Завершує цей альбом пісня на поезію Василя Симоненка, яку виконав зі своєю музикою Ольо Бурий – «Ти знаєш, що ти людина».

Галина Труш також додала, що планує організувати другу частину аудіозбірки, якщо буде така можливість.

Крім того, вона повідомила, що презентація проєкту відбудеться в ART Prostir Львівської муніципальної бібліотеки 2 листопада. На ній будуть присутні учасники проєкту, а також на подію може прийти кожен охочий.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові запустили подкаст «Поети. Поетки. Війна», в якому митці розповідають про свій досвід війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: