Ремонт прикордонної дороги на Львівщині після аукціону обійдеться дешевше

370686806_629210199389413_6166629140133489544_n
Фото: Західний кордон, ілюстративне

Кошти на ремонт прикордонної автомобільної дороги Дроздовичі – Міженець – Бісковичі з обласного та місцевих бюджетів залучатися не будуть. Відбувся аукціон, за результатами якого кінцева вартість робіт становитиме на 22% менше від початкової ціни.

Про це повідомили у департаменті дорожнього господарства Львівської обласної військової адміністрації.

Відремонтована прикордонна дорога стане новим сполучення до МПП Нижанковичі – Мальховіце та залізничних станцій Нижанковичі та Хирів, а також розвантажить основні транспортні та пасажирські магістралі Львівщини, які сполучають Україну з Польщею.

Однією з умов залучення грантових коштів ЄС на розбудову прикордонної інфраструктури є вже виготовлена проєктно-кошторисна документація та проведена процедура закупівлі. Тож департамент дорожнього господарства ЛОВА оголосив та провів процедуру закупівлі. 

Кошти на ремонт прикордонної автомобільної дороги Дроздовичі – Міженець – Бісковичі з обласного та місцевих бюджетів залучатися не будуть. На сьогодні на це передбачено близько 50 млн грн з державного дорожнього фонду, фінансовий ресурс якого скеровується виключно на ремонт та утримання доріг.

У поточному році на цій автодорозі планується виконати роботи з ремонту дорожнього покриття найбільш аварійної ділянки.

Розбудова прикордонних доріг на Львівщині

Станом на зараз:

  • запрацював новий пункт перетину державного кордону Нижанковичі – Мальховіце, до якого  відремонтували дорогу Самбір – Нижанковичі;
  • відновлено залізничне сполучення Львів – Варшава через місто Рава – Руська. Це дозволить пасажирам з української та польської сторін добиратися у гарних умовах та розвантажить автомобільні пункти пропуску;
  • продовжується робота з відкриття нового пункту перетину українсько – польського кордону Лопушанка – Міхновець. На цьому напрямку зараз триває капітальний ремонт дороги Турка – Лопушанка;
  • триває відновлення залізничного сполучення Загуж (Польща) – Хирів (Україна) – Нижанковичі (Україна) – Перемишль (Польща). В плані найближчим часом запустити цей маршрут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: