Що планують збудувати в районі вулиць Городоцької та Збиральної у Львові

879
фото: ескіз проекту

На ділянці з недобудованими спорудами в південно-західному куті, що формує фасад вулиці Городоцької у Львові, планують збудувати ритейл та апарт-готель.

Про це Дивись.info розповіли архітектори Юрій Столяров, Олег Пона та директор компанії-власниці нерухомості на земельній ділянці ТОВ «МЕҐА-ТЕХ» - Мар'ян Кардаш.

На території розташоване недобудоване радянське СТО

Ще за радянських часів тут була розташована станція технічного обслуговування. Цей комплекс займав близько п'яти гектарів площі. Але наразі тут — недобудована трьохповерхова конструкція з купою сміття та металобрухуту, а ще — непрохідні зарості.

«Це — конструкція майбутнього автосалону, який так і не відбувся. Колишні власники землі втратили до цього проекту економічний інтерес, тож ми її придбали в такому стані, як є. Це було на початку повномасштабної війни», - розповідає Мар'ян Кардаш.

Сама ділянка розташована на куті, поряд — активно курсує транспорт, тож сюди є зручний доступ з усіх сторін, в першу чергу з вулиці Городоцької.

фото: незавершене будівництво автосалону в районі вулиць Городоцької та Збиральної у Львові, Дивись.info
фото:незавершене будівництво автосалону в районі вулиць Городоцької та Збиральної у Львові, Дивись.info

Таких СТО за Радянського Союзу в місті було усього два-три. Але після розпаду союзу його розпродали частинами, зазначив Юрій Столяров. Тут збереглася автосервісна тематика: поруч працюють приватні підприємства.

Тим не менше, комфортна інфраструктура перебуває на стадії зародження: окрім житлових будинків та заправки, нічого немає.

«Зараз ринок доходить до того, що у першій лінії тримати автосервіс не дуже вигідно, бо це перший фронт забудови. Тому є рішення, що тут має бути щось комерційне», - пояснює архітектор.

Орієнтовна площа забудови складає 4.5 тисяч метрів квадратних.

фото:незавершене будівництво автосалону в районі вулиць Городоцької та Збиральної у Львові, Дивись.info
фото:незавершене будівництво автосалону в районі вулиць Городоцької та Збиральної у Львові, Дивись.info

Тут планують збудувати ритейл та апарт-готель

Відповідно до затвердженої містобудівної документації, ділянка ДПТ є складовою частиною виробничого кварталу. Територія з усіх сторін обмежена вуличною мережею й розташована в периферійній зоні міста на одній з основних магістральних вулиць загальноміського значення. Йдеться про вулицю Городоцьку.

Проєкт наразі перебуває на стадії формування. На перших поверхах планують звести ритейл — простими словами, простір для роздрібної торгівлі. Це відповідно стимулюватиме пожвавлення активностей в районі,  активізується пішохідний рух, працюватимуть заклади обслуговування, які будуть притягувати людей. А позаду зведуть офіси та готельні номери. Тому загалом це має бути багатофункційний комплекс.

«Тут не буде високої забудови, бо є обмеження аеропорту орієнтовно на вісім поверхів, але оскільки перші поверхи будуть високими, щоб створити гарні приміщення для закладів торгівлі та громадського харчування, то комплекс загалом виглядатиме як комбінація частин будівлі різних висот - від трьох до восьми поверхів. Але це не буде шістнадцять чи двадцять поверхів», - каже Олег Пона.

фото: план існуючого стану території

Проект плану передбачає:

  • На території площею 0,9 га формують багатофунціональний комплекс.
  • Комплекс складатиметься із стилобатної частини на 3 поверхи та двох 8-ми поверхових будинків.

Архітектурні рішення обумовлені потребою:

  • Використання території на місці незавершеного
    будівництва;
  • Облаштування фасаду вулиці Городоцької, від автосалону, з формуванням
    переходу до лінії забудови кварталу 3-ьох поверхових будинків за вулицею
    Збиральною.

У комлексі планують створити такі об'єкти обслуговування:

  • На першому поверсі влаштують об'єкти обслуговування, магазини, торговою площею до 100 метрів квадратних та супермаркет.
  • На другому та третьому поверсі — офісні приміщення.
фото: макет проекту

Читайте також: Механічний завод у Львові: чому там планують збудувати житловий квартал.

Попри розвиток інфраструктури, рух транспорту залишиться незмінним

Транспортна планувальна структура залишається незмінною, відповідно до затвердженого ДПТ. Основний рух транспортний рух передбачається по вул Городоцькій; та автошляху Е40 М06.

Вулиця Дулібів-проектована та вулиця Збиральна передбачені для руху вантажного транспорту та забезпечення доступу до будівель обслуговуючої та спецтехніки (пожежні машини, житлово комунальних служб, служб інженерних мереж, ремонтної техніки), можливості оперативного під’їзду машин екстреної медичної допомоги.

В межах внутрішньоквартальних територій проектованого громадського комплексу передбачено влаштування пішохідного простору з покриттям підсиленого типу для обслуговування кварталу та забезпечення доїзду спецтранспорту з виходом по периметру на існуючу та проектну (за затвердженим ДПТ) структуру вуличної мережі.

Основні під'їзди до проектованого багатофункціонального комплексу передбачені з існуючих вулиць Збиральна та проектованого дубля вулиці Городоцької.

фото: ДТП території

Громадський транспорт
Рух громадського транспорту відбуватиметься по існуючій схемі по вулиці Городоцькій. В межах ДПТ, на вулиці Городоцькій знаходиться зупинка громадського транспорту.

Рух велотранспорту
Велосипедний рух відбуватиметься, по вулиці Городоцькій на проектованих велодоріжках, відповідно до розробленої на наступних стадіях схеми каналізування потоків.

Автостоянки
На території влаштують підземні гаражі сумарною місткістю 230 машино-місць з влаштуванням
відокремлених заїздів-виїздів з багатофункціонального комплексу на існуючі та проектовані
проїзди. Створять також 50 машино-місць та зони тимчасового (короткотривалого) зберігання
автомобілів на 30 машино-місць.

Пішохідні переходи

Транзитний пішохідний перехід на вулиці Городоцькій залишиться, однак буде створений і додатковий пішохідний рух по тротуарах вздовж існуючих та проектних вулиць.

фото: основне креслення детального плану території

Довідка

Детальний план території у районі вулиці Городоцької, вулиці Збиральної, розроблений на замовлення Управління архітектури Департаменту містобудування Львівської міської ради, на підставі Ухвали Львівської міської ради № 2027 від 17.02.2022. Проект розроблений відповідно до Завдання затвердженого начальником Управління архітектури Департаменту містобудування Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: