Російські спецслужби хочуть дискредитувати міністра оборони України – ГУР

1
ФОТО - ДМИТРО ЛАРІН, УП

У Головному управлінні розвідки заявили, що спецслужби РФ підготували інформаційну атаку проти міністра оборони України Рустема Умєрова

Про це повідомили в Головному управлінню розвідки Міноборони України.

"Російські спецслужби створили й розіслали підконтрольним пропагандистам і так званим технологам нову методичку наративів для підриву довіри до нашої держави серед партнерів на Заході. У межах чергової кампанії з дискредитації України запланована, зокрема, інформаційна атака проти міністра оборони Рустема Умєрова", – ідеться в пості.

За даними української військової розвідки, у Кремлі хочуть використати фейк про те, що нібито "Умєров використовує власні зв'язки в арабському світі для незаконної торгівлі зброєю".

У розвідці перерахували й іншу дезінформацію, яку мають намір використати у країні-агресорі: що нібито "корумпована Україна продає зброю терористам ХАМАС", що нібито Україна використовує для торгівлі зброєю "зерновий коридор" і відкриття Ліваном ринку для української сільгосппродукції.

"Мета нової інформаційної кампанії ворога залишається незмінною – повністю зупинити постачання озброєнь для сил безпеки й оборони України з боку держав-партнерів. [...] Із цією ж метою російські спецслужби таємно передали терористам ХАМАС окремі зразки західної зброї, захоплені під час бойових дій в Україні", – пояснили в ГУР.

Також, в ГУР відреагували на чутки про "смерть" Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: