Львівщина: головні події за добу

395457838_720479566789479_6190371964728643304_n
Фото: Фейсбук

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 28 жовтня о 10:55. Була загроза ударів через зліт МіГ-31. Небезпека не підтвердилася.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Він розповів, що на Бродівщині висадили понад 7 тисяч дерев в межах міжнародної акції «Мільйон дерев памʼяті та життя». Ця ініціатива також має на меті підтримати моральний дух українців і зібрати кошти на розвідувальні дрони для ЗСУ.

В межах проєкту «Городоцький шов – роду нашого код» створили цифрову колекцію із 14 вишиваних виробів та 7 елементів автентичного гапту. Фахівці зробили від 1 до 1,5 тисяч фотографій кожного обʼєкта. Також придбали музейні вітрини та манекен для збереження й експонування давніх сорочок, видали журнал з фотографіями оцифрованого вишиття, описами й історією експонатів та QR-кодами. Разом з майстринею провели 8 майстер-класів з вивчення характерних для городоцького шва технік.

Цю ініціативу втілювали упродовж чотирьох місяців команда Городоцької міської ради та гуманітарного управління за фінансового сприяння Українського культурного фонду.

Вихованці Великолюбінської ДЮСШ вибороли три золоті та одну бронзову медалі на чемпіонаті України з пауерліфтингу. Перші місця посіли Назар Король, Дмитро Футера та Андрій Кіт, третє – Христина Походжай.

Родини оборонців України з Красненської громади взяли участь у богослужінні за зниклими безвісти та полоненими воїнами, загиблими захисниками і захисницями у духовному центрі «Зарваниця», помолились за мир в Україні.

Нагадаємо, Львівська архієпархія УГКЦ заборонила знімати кліпи у храмах без дозволу архієпископа після скандалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: