Садовий розповів, чим жив Львів минулого тижня

2-11f560f1
Фото ілюстративне

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про ключе за тиждень, що минає: допомога Збройним силам України, нові ініціативи для львівських школярів, результати обстеження балконів будинків комунальної власності, та некоректну поведінку водіїв громадського транспорту

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«613 день війни. Пріоритет один – допомога Збройним силам.

За останні дні ми підписали багато угод, щоб допомогти нашим військовим. Це допомога: Національній гвардії, Академії сухопутних військ, військовому госпіталю. Багато різних частин. Це вже більше 400 мільйонів тільки напряму перераховуємо. Тому, що є обладнання, яке ми купуємо через тендери, а це кошти напряму. І наші військові самі можуть оперативно купити те, що їм потрібно. Це важливо.   

Зараз діти на канікулах у Львові. З канікул потім прийдуть до школи. Є дуже цікава ініціатива. Ми хочемо почати по класах, по школах, по районах і загальноміські зробити змагання по стрільбі з різних видів зброї. Чому це важливо: тому що, коли ти стріляєш – ти маєш драйв всередині, і це важливо. Тому що ворог повинен знати, що всі ми – хлопці, дівчата, чоловіки, жінки, ми всі готові битися за нашу державу. Це наш обов’язок. Я думаю дітям це сподобається. 

Тепер стосовно наших справ міських, комунальних – балкони. Пам’ятаєте влітку були прикрі моменти, коли два балкони впало і загинула одна людина. Це трагедія звичайно. Ми у Львові загалом маємо 380 000 балконів. З того часу почали обстеження. Вже більше 20% обстежили. Це і індивідуальні, і загального користування. Загалом 14 000 балконів, станом на сьогодні, мають ознаки аварійності. Деякі люди вже почали звертатися, щоб отримати співфінансування і відремонтувати такі балкони. 192 людей звернулися. Щоб ви розуміли, є програма, де місто 80% компенсує і допомагає з ремонтом. Тому що ми розуміємо – дуже часто люди таких коштів не мають. Це важливо. Прошу звернути на це увагу. Тому що це є наша безпека. 

 Ще одна тема, яка була дуже актуальною на цьому тижні. Водій автобуса закрив двері перед чоловіком, який мав протез. Як потім виявилося – це був військовий, він був без форми. Провели службове розслідування: водій клянеться, що він не бачив, що він вже від’їхав. Зробили серйозний розбір польотів. Щоби я просив: якщо в подальшому ми з вами будемо бачити некоректну поведінку чи хамство водія – я мушу про це знати. 

Провели роботу з Гарячою лінією міста. Вона має в першу чергу таку інформацію класти мені на стіл. Зараз почнемо тренінги, навчання для водіїв. Я хочу персонально зі всіма водіями, по всіх АТП, поспілкуватися. Тому що деколи така некоректна поведінка чи хамство – дестабілізує. Люди і так накручені, а тут ще починається. Тому давайте разом включаємося і будемо наводити порядок. Бажаю всім мудрості і твердості. Люблю вас. Слава Україні!», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: