У п'яти львівських школах укриття переробили в креативні простори

1-c2a88418
Фото: ЛМР

У Львові в межах міського конкурсу «Безпечна школа» укриття п'яти навчальний закладів переобладнали в креативні простори.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що переможці конкурсу отримали фінансування на свої проєкти з міського бюджету. Зокрема мер Львова Андрій Садовий зазначив, що з 60 проєктів обрали 5 переможців.

Детальніше про креативні укриття в школах

Так, сучасні безпечні укриття є в таких школах:

  • СЗШ №36 з проєктом «МАРС». Їх концепція така: укриття – це окремий світ зі своїми правилами і законами. Абревіатура описує сам проєкт – М (мультимедійний куточок), А (арт-куточок), Р (розвиюча зона), С (сенсорна кімната).
  • СЗШ №73 з проєктом smART SHELTER. Своє укриття школярі переробили на мистецький простір, який охоплюватиме кіно, караоке, майстер-класи, волонтерство. Лозунг проєкту – «Ми хочемо жити і творити».
  • Ліцей №66 з проєктом Lounge Zone. Навчатись відпочиваючи. Команда цього навчального закладу дослідила, що повітряні тривоги, перебування в укриттях викликають стрес і тривожність. Тому вони перетворили шкільне укриття на 6 зон із різними розслабляючими заняттями – мистецтво, віртуальні подорожі, кіно, розвиваючий майданчик.
  • СЗШ №55 з проєктом МеТро Львів: SтаNція 55. Укриття цієї школи складається з 9 з’єднаних між собою кімнат. Ці приміщення стали вагонами метро, де кожна кімната має іншу концепцію, тематику. В цьому укритті ще тривають роботи, але їх мають завершити до кінця року.
  • СЗШ №92 з проєктом Кіно-острівець Grata Victoria. Команда цієї школи зробила з укриття кінотеатр, який використовують не лише для перегляду фільмів чи мультиків, а й для навчання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Львівщині відкрили дитячий простір на базі школи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: