У Львові відбудеться благодійний концерт для порятунку дитини зі СМА

10 листопада в Центрі Довженка у Львові відбудеться благодійний концерт. Захід відбудеться для порятунку львів'янина Максима Кирика, котрий потребує дороговартісний укол від спінально-м'язової атрофії (СМА).

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Там розповіли, що укол коштує – близько 1 800 000 доларів. Хлопчик потребує препарат «Зонгелсма», який здатний замінити вроджений «зламаний» ген, який змушує м’язи дитини слабшати з кожним днем та забирає здатність ходити.

Родина вже зібрала понад 80% від цієї суми завдяки допомозі кожного небайдужого, хто відгукнувся на їхнє прохання. Однак залишилось ще більше 330 тисяч доларів.

Відомо, що Максимчик почав може ходити. Однак дитина все ще не бігає та не стрибає, як ровесники, не може підійматись сходами та ходить лише з підтримкою за руку. Зараз батьки витрачають весь свій час на його реабілітацію та вправи, щоб він якомога довше зберігав цю здатність. Проте це не лікування.

У ЛМР також додали, що Петро Кирик через несподівану хворобу сина був вимушений закинути власну реабілітацію. Два роки тому він потрапив у серйозну автокатастрофу, після якої рік провів у лікарні. Спершу він міг ходити лише на милицях, згодом їх вдалось залишити, проте нога не згинається й досі. Але зараз його єдина мета – врятувати сина.

Квитки на концерт можна придбати за посиланням тут. Їх вартість – 200 грн.

Довідка

СМА є рідкісним нервово-м'язовим захворюванням, що призводить до атрофії м'язів. Внаслідок цього з'являються проблеми з ходьбою, ковтанням та диханням. Воно спричинене мутацією гена, що відповідає за розвиток нервової системи: нервові збудники та рухову активність організму.

1 з 40 людей на планеті є носієм гену СМА, не підозрюючи цього.

Станом на кінець червня 2023 року на Львівщині 30 хворих потребують лікування від цієї недуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: