У Львові створили мурал, присвячений Героєві Тарасові Чайці

image-10
Фото: Львівська ОВА

На фасаді корпусу Львівського наукового ліцею №1 імені Богдана-Ігоря Антонича відкрили мурал в пам’ять про колишнього випускника закладу, військовослужбовця Тараса Чайку, який загинув на фронті.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону.

На муралі зобразили портрет Тараса на фоні бойової машини та сови, яка у війську символізує розвідку. Автором став Андрій Біганський, який працював спільно з командою BiHART.

Тарас Чайка - що відомо про Героя

Тарас Чайка народився в лютому 1993 року. Після закінчення школи вступив до Львівського національного університету природокористування. У 2014 році закінчив військову кафедру Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та отримав звання «молодший лейтенант».

У перші дні повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати Україну. Служив у лавах 125-ї окремої бригади Сил ТрО. У квітні 2022 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області автомобіль, в якому перебував Тарас, потрапив під обстріл. Лейтенант отримав осколкове поранення, однак зміг спрямувати автомобіль в сторону, протилежну обстрілам. Тим самим він врятував життя побратимам.

Від отриманого поранення Тарас Чайка загинув. Похований у Львові на Личаківському кладовищі. У загиблого залишились мати, дружина та донька.

За наказом Президента Тарас Чайка отримав почесне звання Герой України.

Нагадуємо, у Львові створять мурал пам'яті Юрія Руфа, який загинув у боях із окупантами на Луганщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: