Львівські медики врятували дитину з двобічною пневмонією за допомогою торакоскопії

398322316_816404600487465_3042721281169157809_n
Фото: "Охматдит"

Спочатку у семирічного хлопчика була висока температура, а згодом – почали боліти плечі та груди. У лікарні в дитини діагностували двобічну пневмонія.

Про це повідомили в «Охматдиті».

Там розповіли, що пацієнта звати Матвій. Він зі села Старий Яр Яворівського району Львівської області. Після того, як в місцевій лікарні йому зробили рентген та виявили пневмонію, його доставили до львівської лікарні. 

В Охматдиті лікарі поставили діагноз – двобічне запалення легень, коли «рідина в лівій плевральній порожнині та спайки, які створювали ефект бджолиних сот, тобто рідина була обмеженою і звичайним дренуванням не могла бути видалена з плевральної порожнини».

Після цього медики провели дитині торакоскопію, адгезіолізис. А саме – «роз'єднання плевральних спайок, санацію (ряд лікувально-профілактичних заходів з оздоровлення організму) та дренування плевральної порожнини (видалення з плевральної порожнини повітря, крові або рідини, розправлення легені та ліквідація зміщення середостіння, яке спричиняє гемодинамічні порушення)».

У лікарні повідомили, що операція минула успішно. Матвійка вже виписали додому. 

Читайте також Що варто знати про гепатит А, спалах якого зафіксували на Вінничинні

Довідка

За інформацією медиків, торакоскопія легень – це малоінвазивний ендоскопічний метод, за допомогою якого проводиться діагностика або оперативне втручання при патології легень. Торакоскопія являє собою вузьку трубку з камерою на кінці, яка вводиться в плевральну порожнину через грудну стінку.

Цей метод є менш травматичним, ніж звичайна операція, дає набагато менше ускладнень, скорочує терміни реабілітації, знижує потребу в знеболюванні і необхідність перебування у відділенні реанімації в післяопераційному періоді.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові врятували немовля з рідкісною аномалією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: