Садовий розповів про головні події у Львові за тиждень

dji0018-2273824a (1)

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про головне за останній тиждень: передачу допомоги військовим на передову, наслідки останньої атаки дронами, демонтаж пам’ятника космонавтиці та зустріч з водіями львівських автобусів.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«На цьому тижні мій перший заступник – Андрій Москаленко спільно з депутатами міської ради відвідували наших хлопців на передовій. Це 45-та бригада, 103-тя, 125-та, ну і звичайно наша 80-та. Повезли подарунки від нас з вами. Це антидронові комплекси «Піранья», квадрокоптери «Аутель», «Мавіки», безпілотний аеророзвідний комплекс «Сірко-2», безпілотники «Лелека», вантажний бус. Все це віддали нашим військовим. Це більше 41 мільйона. І так буде регулярно тому, що це наш пріоритет. Там треба нищити ворога, тому що він летить сюди.

На цьому тижні відновилися атаки дронів. Багато дронів атакували Львів і Львівську область. Слава Богу, військові знищили максимум, що могли. У Львові постраждалих немає, в області трохи понищило об'єкти критичної інфраструктури, але, слава Богу, з людей ніхто не постраждав.

Ще одна тема, яка дуже важлива. Є в нас вулиця Виговського, колись вона називалася вулиця Терешкової, яка сьогодні, до речі, є депутатом російської думи. Вона чітко підтримує атаку на Україну, тому вона є нашим ворогом. І є архітектурна композиція присвячена космонавтиці. Колись, до речі, коли її відкривали, ну говорили, що це має до неї відношення. Я поговорив з архітектором цієї композиції. До речі, цікавою була його думка. Він вважає, що треба підтримувати молодих, як вони приймуть, так воно має бути. Як ви знаєте, самим скульптором цієї композиції був Роман Романович. Він, до речі, відомий тим, що пам’ятник Коновальцю вибудував в Зашкові, і пам’ятник Королю Данилу в центрі міста, і Роксоляна в Рогатині - це його робота. Але прийшов час і ми цю композицію космонавтики забираємо, розмістимо її в Музеї Терору. Хто хоче - там може її побачити. Такий час. 

І на завершення. Мав на цьому тижні зустріч з нашими водіями автобусів, як і обіцяв. І багато водіїв жаліються. Ми сьогодні вже, грубо кажучи, на наших автобусних маршрутах, в 10-ти напрямках, можемо розраховуватися карточкою. Але багато людей далі платять готівкою. До кінця року взагалі буде можливість у всіх автобусах розраховуватися карточкою, так як це є в електротранспорті вже давно. І треба зрозуміти, що в світі є правило: безготівкова оплата є набагато дешевшою, ніж готівка. Так буде і в нас. Давайте економити кошти і переходити на безготівкову форму оплати», – розповів Андрій Садовий.

Більше про головні події Львова за тиждень дивіться у відео.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: