Зеленський спростував інформацію, що США та ЄC тиснуть на нього щодо мирних переговорів з РФ

178021-1_large

Президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що чиновники США та Європи тиснуть на українських високопосадовців, щоб вони обговорили можливість мирних переговорів з Росією.

Про це пише Інститут вивчення війни ISW.

Під час прес-конференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн 4 листопада заявив, він заявив, що як лідер України може засвідчити, що ніхто в Європі чи США не тисне на нього, щоб обговорити мирні переговори. Фон дер Ляєн також висловила підтримку суверенітету України.

Американське видання NBC з посиланням на нинішніх і колишніх офіційних осіб США повідомила 3 ​​листопада, що офіційні особи США і Європи «тихо» обговорюють перспективи мирних переговорів з українськими офіційними особами. Джерела NBC заявили, що ці дискусії відбулися під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України минулого місяця і стали результатом визнання Україною занепокоєння Заходу тим, що війна зайшла в «патову ситуацію».

NBC додає, що офіційні особи США не мають жодних ознак того, що президент Росії Володимир Путін готовий вести переговори з Україною, або сумніваються, що Росія може продовжувати війну, доки західна допомога Україні не припиниться. 

ISW також не помітив жодних ознак того, що Росія готова добросовісно розпочати мирні переговори з Україною. Речник Кремля Дмитро Пєсков 2 листопада висловив незгоду Кремля з характеристикою війни в Україні як «патової ситуації», заявивши, що війна в Україні «не зайшла в глухий кут», а російські військові продовжують вести наступальні дії.

Наступальні операції Росії навколо Авдіївки свідчать про те, що Кремінь продовжує вірити, що можна досягти своїх цілей за допомогою військової сили, і навряд чи піде на мирні переговори з Україною, хіба що для того, щоб виграти час для відновлення для майбутніх наступальних операцій.

Як і попередні російські наступи, штурм Авдіївки часто характеризувався просуванням по відкритій місцевості, що призвело до великих втрат. Цілком імовірно, що з початку жовтня 2023 року Росія зазнала втрат у кількох тисячах особового складу навколо міста.

Тиск на Україну з метою переговорів про припинення війни, швидше за все, залишатиметься безглуздим, якщо не шкідливим, доки Путін вірить, що може досягти своїх цілей на полі бою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: