У Львові майже пів тисячі школярів змагатимуться у баскетбольній лізі сезону

basketball player in action
Фото: Depositphotos.com.ua

З шостого листопада у Львові стартує баскетбольна ліга сезону 2023/2024, повідомили у департаменті спорту міської ради.

Так, нинішнього навчального року змагання цієї ліги проведуть серед юнаків 2008 року народження та молодших, і серед дівчат 2010 року народження і молодших. Максимальна кількість учасників команди – 12. Натомість волейбольна шкільна ліга розпочнеться з 13 листопада.

Районний етап баскетбольної ліги серед хлопців заплановано провести протягом 32-ох ігрових днів. Тут змагатиметься 41 команда, а це майже 500 учнів.

Читайте також: Львівщина — перший регіон, де запровадили «Шкільні ігри»

Серед дівчат районний етап проведуть за 11 ігрових днів, адже тут представлено 15 команд. Це близько 200 спортсменок.

На цьому етапі ігрові зустрічі розпочинаються з 7 листопада і завершаться 23 листопада у дівчат. Юнацькі ігри стартують 7 листопада і триватимуть до 22 грудня.

Міський етап учнів Львова очікує вже у новому році.

У відомстві додають, що з 13 листопада розпочнуться волейбольні шкільні ліги. Торік у шкільній лізі взяло участь понад 1300 учнів. Нинішнього гратимуть понад 1700 учасників.

У районному етапі з цього виду спорту у новому сезоні серед юнаків гратимуть 76 команд, а серед дівчат обиратимуть переможця з-поміж 64 учнівських колективів. Максимальна кількість учасників обох команд – 12. Вікова категорія і в дівчат, і в хлопців – учні 9-х класів і молодші .

Проведення районного етапу з волейболу завершиться до 14 грудня. Фінальний етап заплановано провести з 1 лютого до 15 травня 2024 року .

Шкільні ліги у Львові

Нагадуємо, у Львові запровадили змагання світового формату — шкільні ліги. Такий формат вже є у США. Вони розроблені згідно з європейським та світовим досвідом функціонування подібних заходів. Головна мета проєкту - створити атмосферу спортивного свята під час проведення спортивних ліг серед учнів закладів загальної середньої освіти.

Торік вперше в школах міста відбувались шкільні ліги з футзалу, баскетболу та волейболу.

Головна світлина - Depositphotos.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: