У Львові знесли три радянські пам'ятники

photo_5359829331406346253_y
Фото: ЛМР

У Львові демонтували три радянські скульптури з Пагорбу слави.

Про це повідомляють у міській раді вранці 9 листопада.

Ідеться про пам'ятники: «Мати-Батьківщина», «Воїн з прапором» та «Присяга». Ці монументи перевезуть до музею тоталітарних режимів «Територія терору».

Наприкінці жовтня з меморіального комплексу «Пагорб Слави» демонтували радянський напис. Ці елементи також передали до музею.

Нагадуємо, 8 листопада у Львові знесли пам’ятник космонавтиці, що на вулиці Виговського. 

Декомунізація на Львівщині

Зі слів очільника робочої групи та першого заступника начальника військової адміністрації регіону Андрія Годика, від початку року в області вже знесли понад 260 радянських монументів. А залишилось ще менш ніж пів сотні.

Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.


До того ж, в межах проєкту «Декомунізація Львова» ІА Дивись.info розповідає містянам про видатних українців та історичні явища, на чию честь перейменували вулиці, що колись носили «радянські назви». Про це детальніше читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: