Головні події за добу на Львівщині

401041169_2082577545417814_145486493227274632_n
Фото: Фейсбук

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 10 листопада о 10:42. Була загроза ударів через зліт МіГ-31К. Небезпека не підтвердилася.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Як розповів очільник ЛОДА, захисника України з Самбора Олександра Созанського посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Наш земляк з початком російсько-української війни у 2014 році пішов захищати державу добровольцем, під час повномасштабної війни командував ротою вогневої підтримки 80 окремої десантно-штурмової бригади, загинув 17 лютого 2023 року в бою з окупантами поблизу міста Часів Яр на Донеччині.

У Львівській ОВА відбулося четверте засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів на Львівщині. Під час засідання заслухали представників 11 громад області.

У Самбірській РВА відбулась робоча зустріч з представниками родин загиблих, військовополонених та зниклих безвісти військовослужбовців. Участь взяли представники районного офісу Координаційного центру підтримки цивільного населення, громад району, Офісу підтримки військових та членів їхніх сімей, пенсійного фонду, Самбірського РТЦК та СП, Нацполіції, міграційної служби, соціального захисту Самбірської РВА.

Рідні військовослужбовців та волонтери зі Золочівського району відвідали етнопарк «Ладомирія». Захід для благодійного фонду «Спілка без імені» і «Разом сильніші» організували в межах проєкту «Сила малих спільнот», в якому бере участь Бродівська міська рада за підтримки ГО «Стратегії і технології ефективного партнерства» та Національного фонду демократії.

Відкриття 4 STEM-центрів, навчання викладачів, популяризація STEM-освіти – докладно про те, як розвиватиметься позашкілля у нашій області у 2024 році за посиланням.

Органічні виробники Львівщини отримають підтримку з обласного бюджету у вигляді субсидії на одиницю оброблюваних угідь. Такий напрям діє за Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

На території Львівської області розташований Червоноградський кам’яновугільний басейн, що є базою видобутку вугілля. Відтак, багаторічна робота вугільних шахт та їх подальше затоплення спричинили просідання земної поверхні, підтоплення територій, пошкодження споруд та інженерних мереж, забруднення атмосфери.

На Стрийщині в офісі Координаційного центру підтримки цивільного населення представники Solidaritеs International зареєстрували 55 людей з числа ВПО на отримання фінансової допомоги, юрист Данської ради у справах біженців надав 9 індивідуальних юридичних консультацій та провів групову інформаційну сесію для 27 осіб, працівники Стрийського центру зайнятості надали 21 вимушеному переселенцю консультації з питань пошуку роботи.

Стартував прийом документів для участі в обласному конкурсі «Молодий тренер року». Учасниками конкурсу можуть стати молоді тренери закладів фізичної культури і спорту Львівщини віком від 18 до 35 років. Претенденти на премію можуть подати документи до 24 листопада.

Школярів нашої області запрошують долучитися до екологічного конкурсу – сконструювати годівничку для птахів. Найкращі з них отримають призи.

На благодійному ярмарку колектив Чорнушовицької гімназії та місцеві мешканці зібрали близько 60 тисяч гривень для воїнів із громади, які зараз на передовій.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий підбив підсумки візиту до Республіки Корея, де він перебував останні кілька днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: