Німеччина внесла в бюджет €4 млрд на військову підтримку України – Bild

nimets

В бюджет Німеччини на наступний рік заклали додаткові €4 млрд на військову допомогу Україні.

Про це пише німецьке видання Bild, посилаючись на джерела в Міністерстві оборони Німеччини.

За даними джерел, відповідної домовленості цього тижня досягли коаліційні партії, і наступного тижня Бюджетний комітет Бундестагу офіційно ухвалить рішення про додаткові 4 млрд євро фінансування. 

Початково міністр фінансів Крістіан Лінднер передбачив у федеральному бюджеті на 2024 рік лише чотири 4 млрд євро на військову допомогу Києву. Однак майже всі ці гроші були передбачені на вже обіцяні проєкти підтримки, у той час як на нову допомогу у Міністерства оборони Німеччини залишалося лише 120 мільйонів євро.

У німецькому Міноборони забили на сполох і зажадали виділити додаткові 5 мільярдів євро під час поточних бюджетних переговорів. У підсумку було погоджено додати у бюджет на наступний рік ще 4 млрд євро для підтримки України.

Це означає для України ще більше зброї і боєприпасів в війні проти росії. 

Також Міністерству оборони буде дозволено витратити €2 млрд як так звані асигнування на зобов'язання щодо довгострокових контрактів на постачання озброєнь.

Нагадаємо, що план Європейського Союзу витратити до 20 мільярдів євро на військову допомогу Україні зустрів опір з боку деяких країн ЄС і може не бути реалізованим у нинішньому вигляді.

Європейський Союз зможе обійти будь-яке вето Угорщини та надати Україні 50 мільярдів євро (53,4 мільярда доларів) допомоги, заявили офіційні особи ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: