Львівська громада вперше попрощалася із невідомим воїном ЗСУ

3996495979046185743595806284209402225490366n-4bea5d8d
Фото - Роман Балук

11 листопада Львів прощався із трьома військовослужбовцями. Серед них - невідомий воїн ЗСУ, який захищав Україну від російських окупантів ціною власного життя.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, на жаль, встановити особу загиблого воїна так і не вдалося. Однак взірець його ДНК збережено. Якщо знайдуться родичі - тіло Захисника буде перепоховане під власним іменем на Личаківському кладовищі.

«Сьогодні Львів прощається з трьома Героями. Кожна історія - ножем у серце

Вперше львівська громада попрощалася із Невідомим Воїном Збройних Сил України. Ймовірно загинув 3-го квітня 2022 року у боях за місто Попасна. До Львова тіло Героя прибуло у червні 2022 року.

На жаль, встановити особу загиблого так і не вдалося. Його взірець ДНК збережено. Якщо знайдуться родичі - тіло Захисника буде перепоховане під власним іменем на Личаківському цвинтарі.

Андрій Кирич, 80-та окрема десантно-штурмова бригада

Цього року, вже мобілізованим, чоловік розписався. Минулого року його дружина поховала на Личаківському цвинтарі рідного брата, який загинув в Маріуполі. Дружина попросила, аби Невідомого Воїна поховали поряд з її чоловіком, аби вона могла доглядати і за його могилою - допоки не знайдуться його рідні.

Андрій Сліпець, 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада.

Львів'янин, один із 19 військовослужбовців, які загинули 3 листопада внаслідок ворожої атаки під час нагородження на честь дня ракетних військ на Запоріжжі. У чоловіка залишилась 10-річна донька.

Вічна Пам’ять Захисникам України!», - написав у себе в соцмережах мер Львова.

Нагадаємо, Львів гідно пошановує загиблих воїнів. У місті відбувається міська церемонія прощання із загиблими на війні військовослужбовцями. Львів’яни та влада міста виходять на площу Ринок, якою зазвичай прямує похоронна процесія, щоб вшанувати Захисників, які віддали за Україну найцінніше – своє життя.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий підбив підсумки візиту до Республіки Корея, де він перебував останні кілька днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: